Αλαλούμ στην Επιτροπή επιστημόνων- Ανοίγουν λιανεμπόριο Θεσσαλονίκη Αχαΐα, παραμένει το λουκέτο στην Κοζάνη 9 Απριλίου 2021

Αλαλούμ επικρατεί στην Επιτροπή Επιστημόνων και το οποίο αντικατοπτρίζεται στις αποφάσεις που λαμβάνει το κυβερνητικό επιτελείο και είναι μια ζέστη μια κρύο, δημιουργώντας σύγχυση και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, με αυστηρούς κανόνες, εισηγήθηκε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες αλλά ταυτόχρονα εισηγούνται τη συνέχιση του λουκέτου στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, με τη μέθοδο όμως του click away και μόνο, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού, ενώ για την Αχαΐα, αποφάσισαν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο μοντέλο της Αττικής, δηλαδή και με click away και με click inside.

Στις δύο αυτές περιοχές φαίνεται πως υπάρχει η εκτίμηση ότι η λειτουργία του λιανεμπορίου, με αυστηρά μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θα αποτελέσει «νέα βραδυφλεγή βόμβα» για έξαρση του κορονοϊού και μεγαλύτερη διασπορά του, χωρίς αυτό το σκεπτικό να υιοθετείται για την Κοζάνη.

Παραδόξως  η  Επιτροπή εισηγείται να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,  καθώς όπως ισχυρίζονται η κατάσταση στην περιοχή είναι πιο επιβαρυμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Κοζάνη και τα τηλέφωνα έχουν ανάψει. Όπως μας μεταφέρουν για μια ακόμη φορά η Κοζάνη γίνεται το εξιλαστήριο θύμα και στοχοποιείται. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής δεν διαφέρουν τόσο πολύ με άλλες περιοχές και δεν δικαιολογείται αυτή η διαφοροποίηση.

Πηγή: otavoice.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ο Άγιος Βασίλης θα στείλει δώρα στα παιδιά δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Απάντηση

Recommended
ΗΣυνθήκη του Μοντρέ, η κατάσταση στην Ουκρανία και η συνεργασία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: