Συναγερμός από το Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών! Οι «μούφα» μεσίτες χτυπάνε παντού.

Βαρύτατη προειδοποίηση στέλνει ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών Αττικής προς όλους, είτε σε όσους θέλουν να αγοράσουν είτε να νοικιάσουν είτε ακόμα και σε όσους είναι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάει αυτή τη στιγμή λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά και της γενικευμένης ακρίβειας έχει πολλούς προς το δρόμο με το εύκολο χρήμα….Δηλαδή πού αλλού; Στην απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου πολλοί πολίτες ή επαγγελματίες μεσίτες κάνουν λόγο για μεσίτες  «μαϊμού«  που όχι  μόνο ζητούν αμοιβές χωρίς να τις δικαιούνται αλλά βάζουν το χέρι τους ακόμα και στην νομιμότητα της αγοραπωλησίας.

Με στόχο την προστασία όλων όσων κινούν την Αγορά Κατοικίας σε τόσο δύσκολους καιρούς αλλά και με κριτήριο το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ο Σύλλογος προχωρά στην κοινοποίηση κάποιον συμβουλών που είναι καλό να της γνωρίζει κάθε πολίτης για να ξέρει πώς να ξεχωρίζει τον απατεώνα από τον γνήσιο μεσίτη και να προλάβει οποιαδήποτε ζημιά.

Αρχικά, ο καθόλα νόμιμος μεσίτης πρέπει να έχει μαζί του το ΑΦΜ και τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ). Για όσους δεν το γνωρίζουν το Γ.Ε.ΜΗ είναι η συντομογραφία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Επομένως, σε πρώτο επίπεδο ζητήστε αυτά τα δύο στοιχεία και εάν τα έχει ο μεσίτης δεν θα έρθει σε καθόλου δύσκολη θέση. Εάν πάλι τον πιάσετε εξ απροόπτου θα το καταλάβετε από την δικαιολογία που θα βρει για να σας πει γιατί δεν τον έχει μαζί του.

Αλλά ακόμα και εάν δεν τον έχει μαζί του θα το καταλάβετε από το εάν έχει σφραγίδα και εάν ναι εάν αυτός  αριθμός αναγράφεται.

διάβασε και αυτό  Το εμβληματικό έργο της Πεζογέφυρας Φλοίσβου, πιστοποιεί τις μεγάλες αλλαγές στην Αττική

Ωστόσο εάν κάποιος έχει υποψίες πως κάτι δεν πάει καλά με τον μεσάζοντας για την κατοικία του, μπορεί να απευθυνθεί στο Σύλλογο των Μεσιτών.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
  Από τον Αύγουστο του 2016, όταν άνοιξε για πρώτη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: