Ανακήρυξη Κυριακής της AHEPA από Ελπιδοφόρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακήρυξε την Κυριακή 16 Μαΐου ως Κυριακή της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA για να τιμήσει την πολύχρονη προσφορά της στην Ομογένεια και την Ελλάδα. Στην ειδική εγκύκλιο που έστειλε στις κοινότητες ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζει πως «εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, χαιρετώντας αναστάσιμα όλους τους Αχέπανς ένα προς ένα, για την πίστη, την αφοσίωση και την υποστήριξή τους σε αυτό το ιστορικό ορόσημο για την Ομογένεια».

Η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

«Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) επί τη ευκαιρία της Κυριακής, η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν. Αυτό το έτος 2021, κατά το οποίο εορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έχει ιδιαίτερη αξία για την AHEPA. Η συμβολή όλων των παραρτημάτων της AHEPA σε όλη την Αμερική συνεχίζει να είναι ανεκτίμητη για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται προς τιμήν των ηρώων μας του 1821. Εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, χαιρετώντας αναστάσιμα όλους τους Αχέπανς ένα προς ένα, για την πίστη, την αφοσίωση και την υποστήριξή τους σε αυτό το ιστορικό ορόσημο για την Ομογένεια.

Η επόμενη χρονιά 2022 σηματοδοτεί, τόσο για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όσο και για την AHEPA, τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους. Το γεγονός ότι γιορτάζουμε μαζί αυτή την επέτειο, αποδεικνύει το πόσο συνδεδεμένοι και συνεργατικοί είμαστε πραγματικά. Είμαι περήφανος που εξ αφορμής αυτής της τόσο σημαντικής επετείου θα συνεργαστούμε ακόμη μια φορά, τόσο σε πανεθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Κάθε ενορία μας εμπλουτίζεται συνεργαζόμενη με το παράρτημα της AHEPA της περιοχής της, και εύχομαι αυτή την Κυριακή να οργανωθούν εκδηλώσεις που εκφράζουν αυτή την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την αδελφοσύνη και τη φιλία σε όλες τις κοινότητές μας. Είμαστε όλοι μέλη του ενός σώματος του Χριστού και όταν ένα μέλος πετυχαίνει, όλα τα μέλη πετυχαίνουν.

διάβασε και αυτό  40 χρόνια της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη - Από την επέτειο, στην προοπτική» Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πάντοτε την Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Οργάνωση, τα παραρτήματα και τις οικογένειες των μελών της, επιδαψιλεύοντας υγεία, πνευματική ευημερία και επιτυχίες σε όλες τις πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουν».

Πηγή: ekirikas.com


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
ΑΘΗΝΑ. «Η Ελλάδα, ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: