Ανακοινώσεις, μηνύματα και δηλώσεις για το θάνατο του ηγέτη της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, και όχι μόνο, αποχαιρετά τον Βάσο Λυσσαρίδη.

Ο γιατρός, ο ποιητής, ο αγωνιστής της Δημοκρατίας Βάσος Λυσσαρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών. Ο ιστορικός ηγέτης της ΕΔΕΚ, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα γαλήνια, στην οικία του στους Άγιους Ομολογητές.

«Για δεκαετίες σημάδεψε με την δράση του την πολιτική μας ζωή. Του οφείλουμε πολλά. Πάνω από όλα να παλέψουμε για μια πατρίδα ελεύθερη» το πρώτο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

 Τα μηνύματα για το θάνατο του…

Το ΠΣΕ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του ΠΣΕ το 1949.

«Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε σημαντική ηγετική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Οι αρχές και οι αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης τον καθοδηγούσαν σε όλους τους αγώνες και τον πολιτικό του βίο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΣΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Βάσου Λυσσαρίδη.

Το πολιτικό κληροδότημα του Γιατρού, η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

«Το πολιτικό κληροδότημα του Γιατρού. Μια από τις πιο εμβληματικές πολιτικές προσωπικότητες της Κύπρου, με ενεργή παρουσία 70 και πλέον ετών, ο Βάσος Λυσσαρίδης καθόρισε την ιδεολογική συμπεριφορά και την πολιτική δράση γενεών στον τόπο, με επίκεντρο το κόμμα που ίδρυσε το 1969, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ε.Δ.Ε.Κ., του οποίου υπήρξε πρόεδρος μέχρι και τον Ιούλιο του 2001. Φεύγοντας πλήρης ημερών αφήνει πίσω του πλούσιο πολιτικό κληροδότημα αλλά και σειρά ποιητικών συλλογών και ζωγραφικών έργων. Για την απώλεια του Γιατρού, η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στην ηγεσία και τα μέλη του Σ.Κ. ΕΔΕΚ.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την είδηση του θανάτου του Βάσου Λυσσαρίδη.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας που υπερασπίστηκε με αφοσίωση την ιδεολογία και τις αρχές του. Συνδέθηκε με την αντίσταση στον χουντικό και εοκαβήτικο φασισμό αλλά και με τη διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους λαού του κόσμου.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Βάσου Λυσσαρίδη καθώς και προς τα μέλη και την ηγεσία τoυ Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή του κόμματος.

Ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο άνθρωπος που με την πολυδιάστατη προσωπικότητά του ταυτίστηκε με την ιστορία αλλά και την κουλτούρα του τόπου, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 101 ετών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκφράζει εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος του Σώματος από το 1985 μέχρι το 1991.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης γεννήθηκε στο χωριό Λεύκαρα στις 13 Μαΐου του 1920. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξάσκησε τη γενική ιατρική και διετέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (1967-1981).

Ιδεαλιστής και οραματιστής πήρε μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.O.Κ.Α. (1955 -1959) ενώ μέσα από την μετέπειτα έντονη πολιτική του δράση, έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας κατά την οποία σκοτώθηκε ο φίλος του, ποιητής και αγωνιστής Δώρος Λοϊζου. Υπηρέτησε με ζήλο τον κοινοβουλευτισμό, από το 1960 μέχρι το 2006, τόσο από τα έδρανα όσο και από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Το 1969 ίδρυσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ε.Δ.Ε.Κ., του οποίου υπήρξε Πρόεδρος μέχρι και τον Ιούλιο του 2001 και μετά επίτιμος πρόεδρος.

Ο Βάσος Λυσαρίδης ηγετική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας είχε άριστες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και με πολλούς άλλους προοδευτικούς ηγέτες και λαούς αγωνιζόμενους για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

διάβασε και αυτό  O Tσίπρας δεν κάλεσε τον Τσακαλώτο σε εκδήλωση για το οικονομικό πρόγραμμα

Η νεολαία της ΕΔΕΚ…

Πάντα θα κρατάμε ως παρακαταθήκη όλα σου τα διδάγματα

Έζησες μια γεμάτη ζωή, πολέμησες πλάι πλάι με όλους τους μεγάλους άντρες της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, υπερασπίστηκες με σθένος καταπιεσμένους λαούς, μα πάνω από όλα αγωνίστηκες με όλο σου το είναι για τα δίκαια του δικού σου λαού.

Δυστυχώς ήρθε η ώρα να διαβείς και συ τη πύλη προς την αιωνιότητα.
Καλή αντάμωση να έχεις με τον Μαντέλα, τον Αραφάτ, το Δώρο μας.
Αιωνία σου η μνήμη ισόβιο μέλος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΚ.
Αιωνία σου η μνήμη Γιατρέ μας.
Αιωνία σου η μνήμη μεγάλε Βάσο Λυσσαρίδη.
Πάντα θα κρατάμε ως παρακαταθήκη όλα σου τα διδάγματα μα προπάντων αυτό.
Μας είπες να συνεχίσουμε. Να παλέψουμε. Να αντισταθούμε.
Ως συνεχιστές σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στο δρόμο που εσύ χάραξες.
Αιωνία θα είναι η μνήμη.

Η Αδούλωτη Κερύνεια αποχαιρετά το Βάσο Λυσσαρίδη

Η Αδούλωτη Κερύνεια αποχαιρετά το Βάσο Λυσσαρίδη στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα.

Σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «ο Γιατρός, μας φεύγει, πλήρης ημερών, και αφού έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του προς την πατρίδα. Φλογερός πατριώτης, αγωνιστής της ελευθερίας όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και των άλλων λαών, αντιμαχόμενος έμπρακτα τα ξένα συμφέροντα και τους εμπόρους των Λαών, αποικιοκράτες και Ιμπεριαλιστές».

Σημειώνει ότι από την αρχή της ίδρυσης της είχε στο πρόσωπο του Βάσου Λυσσαρίδη, «ένα σύμμαχο των θέσεων της κατά της διαδικασίας Δικοινοτικών συνομιλιών με στόχο τη ΔΔΟ, που είχαν θέσει σε τροχιά μετά την Τουρκική εισβολή, οι αποικιοκράτες Βρετανοί, οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί».

H ΔΕΟΚ για θάνατο Β. Λυσσαρίδη

Οι παρακαταθήκες και το αγωνιστικό φρόνιμα του Βάσου Λυσσαρίδη θα «μας ακολουθούν μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την δικαίωση του κυπριακού λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ) σημειώνοντας ότι ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στους πολιτικούς εθνικούς και κοινωνικού αγώνες του τόπου μας.

Προσθέτει ότι «του χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί μας δίδαξε την αγάπη για την πατρίδα, όχι από τα μπαλκόνια αλλά μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα τους αγώνες και τις θυσίες του αλλά και γιατί μας έμαθε να αγαπάμε και να αγωνιζόμαστε για την Δημοκρατία, τον Σοσιαλισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 1962 μαζί με άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, ο Βάσος Λυσσαρίδης, «έθεσε τα θεμέλια για την δημιουργία του ακηδεμόνευτου σοσιαλιστικού συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΟΚ».

Επίσης, «έδωσε μάχες για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και αγωνιστικέ με πάθος μέχρι την πλήρη καθιέρωση της οργάνωσης στα συνδικαλιστικά δρώμενα του τόπου και υπήρξε συμπαραστάτης και αρωγός της ΔΕΟΚ σε όλα τα στάδια της πολυκύμαντης ιστορίας και δράσης της».

«Η ΔΕΟΚ θα τον τιμά πάντα για την ανεκτίμητη προσφορά του στην πατρίδα μας, στην Δημοκρατία, στο Σοσιαλισμό και στον συνδικαλισμό», καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Τα συλλυπητήρια του Δήμου Στροβόλου

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Στροβόλου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Υπήρξε ιστορικός ηγέτης, συνυφασμένος με την ιστορία της Κύπρου, ιδρυτής της ΕΔΕΚ, πρόεδρος της Βουλής επί σειρά ετών, μαχητικός και δραστήριος πολιτικός, αγωνιστής για τα δίκαια του τόπου μας, επιστήμονας και ευαίσθητος δημιουργός», προστίθεται.

Καταληκτικά ο Δήμος Στροβόλου στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα και η παρακαταθήκη του θα παραμείνει ζωντανή για όλους τους Κυπρίους. Αιωνία του η μνήμη».

διάβασε και αυτό  ΔΝΤ: Η Ελλάδα από το 2022 στα πρωτογενή πλεονάσματα

Συλλυπητήρια Δήμου Λάρνακας 

Συλλυπητήρια εκφράζει ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο γελαστός «γιατρός», υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός και ένας καλλιεργημένος άνθρωπος. Υπήρξε αγωνιστής της πρώτης γραμμής, καθώς και ένας ποιητής, προοδευτικός διανοούμενος».

Προστίθεται ότι «η μαχητικότητα και το πολιτικό φρόνημα που διέκριναν τον Βάσο Λυσσαρίδη, έγιναν τα μέσα τα οποία κέρδισαν τον σεβασμό του λάου, αφού πάντα αγωνιζόταν για τα δίκαια του».

Ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας «εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και συμπαράσταση τους προς τους οικείους και συνεργάτες του».

Ο Δήμος Κερύνειας 

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας δόκτορα Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Κερύνειας.

«Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ήδη από τα νεανικά του χρόνια είχε δείξει τις ανησυχίες του για το μέλλον της Κύπρου, αφού κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανσπουδαστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά στον αγώνα της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-1959, διαφώνησε με τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου και αντιστάθηκε με δικές τους ομάδες στην τουρκική ανταρσία το 1963-1964. Τέλος, αντιστάθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και δέχθηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της ΕΟΚΑ Β’ στις 30 Αυγούστου του ίδιου έτους κατά την οποία σκοτώθηκε ο Δώρος Λοΐζου», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης ως πολιτικός διέθετε δεινή ρητορική ικανότητα και επαναστατικό ζήλο, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα προσιτός στον λαό.

«Είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με αντιαποικιακά κινήματα στο εξωτερικό και η πολιτική του αντίληψη περιλάμβανε την σύζευξη της εθνικής συνείδησης με την κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνει.

Ο Δήμος Κερύνειας εκφράζει, τέλος, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βάσου Λυσσαρίδη και στην ΕΔΕΚ.

H πολιτική ηγεσία και Εκκλησία

Την πολυδιάστατη προσωπικότητά του και την έντονη πολιτική του δράση με πάντα σκοπό τα δίκαια της Κύπρου και του λαού της, σημειώνουν πολιτικοί και η Εκκλησία για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, ιδρυτή της ΕΔΕΚ και πρώην Προέδρου της Βουλής.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η «Κύπρος έχασε τον Βάσο Λυσσαρίδη, έναν από τους ιστορικούς ηγέτες που καθόρισαν την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για δεκαετίες σημάδεψε με την δράση του την πολιτική μας ζωή. Του οφείλουμε πολλά. Πάνω από όλα όμως του οφείλουμε να παλέψουμε για μια πατρίδα ελεύθερη».

Όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κάλεσε τα μέλη του να τηρήσουν μονόλεπτο σιγή στη μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη.
“Ανακοίνωσε επίσης ότι η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη ενώ εξήρε την ιστορική διαδρομή, συνδρομή του Βάσου Λυσσαρίδη στην Κύπρο και στην πολιτική γενικότερα».

Την συγκίνησή του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής και επί σειρά ετών Προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται σε ένα καταξιωμένο πολιτικό και αγωνιστή των δικαίων της Κύπρου, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του και να ανταλλάξει πολλές φορές απόψεις, για διάφορα θέματα που αφορούσαν το λαό και την πατρίδα.

«Στις συναντήσεις μας αυτές είχα πάντα τη δυνατότητα να διαπιστώνω τα αγνά και φιλοπάτριδα αισθήματα του και τους υψηλούς ιδεολογικούς και αγωνιστικούς του στόχους», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

διάβασε και αυτό  Ενίσχυση Των Γυμναστηρίων Και Παιδότοπων Ζήτησε Η Μίκα Ιατρίδη Από Τους Αρμόδιους Υπουργούς

Ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, σε ανακοίνωση του, εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος, εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος του Σώματος από το 1985 μέχρι το 1991.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο άνθρωπος που με την πολυδιάστατη προσωπικότητα του ταυτίστηκε με την ιστορία αλλά και την κουλτούρα του τόπου, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 101 ετών.

Ο νυν Πρόεδρος του κόμματος που ίδρυσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δήλωσή του από τη Γενεύη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως “με βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ, του γιατρού, του ποιητή, του ζωγράφου, Βάσου Λυσσαρίδη”.

Του αγωνιστή, πρόσθεσε, της δημοκρατίας, του αγωνιστή της απελευθέρωσης του λαού μας αλλά και της απελευθέρωσης όλων των καταπιεσμένων λαών του πλανήτη, του προασπιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, είτε τη φυλετική, είτε την εθνική.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως “η απουσία του η φυσική είναι δεδομένη, όμως οι αγώνες του, η προσωπικότητά του, η αγωνιστικότητά του, και η διορατικότητά του θα εμπνέουν τους αγώνες μας για τη λευτεριά της πατρίδας μας, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό”.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, που τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος, πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου με γραπτή δήλωση εξέφρασε βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη.

«Αποχαιρετούμε το μεγάλο οραματιστή, τον πρωταγωνιστή και σημαιοφόρο για τα δίκαια της Κύπρου και του ελληνισμού, τον συνεπή συμπαραστάτη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει ο κ. Ομήρου προσθέτοντας ότι του είναι επώδυνο και δύσκολο να αποχαιρετά τον άνθρωπο που «μας ενέπνευσε, μας ωρίμασε πολιτικά και εθνικά και μας καθοδήγησε στους αγώνες τους καλούς για την ελευθερία και την εθνική δικαιοσύνη».

Ιδρυτής της ΕΔΕΚ του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κινήματος, άνοιξε καινούριους δρόμους φέρνοντας τα νέα μηνύματα της παγκόσμιας ιδεολογίας του δημοκρατικού σοσιαλισμού, συνεχίζει ο κ. Ομήρου προσθέτοντας ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν παρών σε όλους τους αγώνες του λαού και της πατρίδας.

Για τον Βάσο Λυσσαρίδη μίλησε και ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία», είπε ο Κ. Μητσοτάκης«Στον έναν αιώνα της πολυκύμαντης ζωής του, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία», σημειώνει, σε μήνυμά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΕΡΓΟ
Ο Βάσος Λυσσαρίδης γεννήθηκε στο χωριό Λεύκαρα στις 13 Μαΐου του 1920. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξάσκησε τη γενική ιατρική και διετέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (1967-1981).

Ιδεαλιστής και οραματιστής πήρε μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.O.Κ.Α. (1955 -1959) ενώ μέσα από την μετέπειτα έντονη πολιτική του δράση, έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας κατά την οποία σκοτώθηκε ο φίλος του, ποιητής και αγωνιστής Δώρος Λοϊζου. Υπηρέτησε με ζήλο τον κοινοβουλευτισμό, από το 1960 μέχρι το 2006, τόσο από τα έδρανα όσο και από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Το 1969 ίδρυσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ε.Δ.Ε.Κ., του οποίου υπήρξε Πρόεδρος μέχρι και τον Ιούλιο του 2001 και μετά επίτιμος πρόεδρος.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης ηγετική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας είχε άριστες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και με πολλούς άλλους προοδευτικούς ηγέτες και λαούς αγωνιζόμενους για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Πηγή: cyprustimes.comFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: