Ανασχηματισμός: Πλησιάζει η ώρα του

Στο μυαλό του πρωθυπουργού βρίσκεται ο ανασχηματισμός και το μόνο που απομένει είναι το πότε ο κ.Μητσοτάκης θα πατήσει το κουμπί.

Παρότι επισήμως διαψεύδεται, όμως στο παρασκήνιο τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Η πραγματικότητα μοιάζει να είναι μία, με τις πληροφορίες να επιμένουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και περίπου τρεις μήνες στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν εντοπίσει συγκεκριμένες δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες και έχουν καταγράψει.

Παράλληλα έχουν κατατεθεί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η vradini.gr, προτάσεις και για αντικατάσταση προσώπων που δείχνουν να μην έχουν βρει το βηματισμό τους εντός της κυβέρνησης.

Την πρόθεση αυτή ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας, στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα εγρήγορσης προς τους υπουργούς και υφυπουργούς του.

«…Πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα υπουργικά μας συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει» σημείωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η φράση αυτή μπορεί να μην πήρε έκταση, όμως όλοι όσοι ήταν παρόντες αναμφίβολα κατάλαβαν το τι έγινε. Με κομψό αλλά σαφή τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τα «ωραία λόγια».

Για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός έδειξε, χωρίς να κάνει κάποια ονομαστική αναφορά, ότι παρακολουθεί τη δράση όλων των υπουργών και υφυπουργών από τους οποίους ζητάει πρωτοβουλίες με μεταρρυθμιστικό πρόσημο.

Σε μία περίοδο που το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει απορριφθεί αλλά δεν έχει γίνει το ίδιο και για την πιθανότητα ενός ανασχηματισμού το επόμενο διάστημα, η προτροπή Μητσοτάκη προς τους υπουργούς για έγκαιρη παράδοση του κυβερνητικού έργου και όχι στα να εξαντλείται η παρουσία τους μόνο στα… «λόγια», προφανώς και έχει τη δική της σημασία.

διάβασε και αυτό  Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να κρατήσουμε επίσης τη φράση του κ.Μητσοτάκη περί «…κεντρικής δέσμευσης της κυβέρνησης που θα πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ καθυστέρηση», αναφερόμενος στην προκήρυξη των θέσεων για τις ειδικές ομάδες προστασίας των πανεπιστημίων.

Η λέξη «περαιτέρω» από μόνη της κρύβει τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για την καθυστέρηση στην συγκεκριμένη επιλογή, η οποία περιλαμβάνεται σε μία εμβλητική μεταρρύθμιση για την ΝΔ, στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μεγάλο ερωτηματικό πάντως παραμένει ο χρόνος εκδήλωσης των αλλαγών. Σύμφωνα πληροφορίες στο συρτάρι του πρωθυπουργού υπάρχουν δύο εισηγήσεις.

Η πρώτη προσδιορίζει χρονικά τον ανασχηματισμό στις αρχές Ιουλίου, γύρω στις 7 όταν και θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ, προκειμένου το νέο σχήμα να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε το φθινόπωρο η κυβέρνηση να μπει με νέα ορμή στην αλλαγή σελίδας της χώρας στην μετά covid εποχή.

Η δεύτερη τοποθετεί τις αλλαγές στο τέλος Αυγούστου για να κάνει το νέο σχήμα πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πηγή: vradini.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ) να «απαρνήθηκε» πρόσφατα το ελληνικό…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: