Άνοιγμα της εστίασης στις 3 ή 4 Μαΐου

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η εστίαση. Η Επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρα αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση εστιατορίων και καφέ, αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, αποκλειστικά με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η εστίαση θα ανοίξει στις 3 Μαΐου ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα το χρονικό όριο μετακίνησης μετατίθεται από τις εννέα στις δέκα το βράδυ. Επίσης στις 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία και των υπόλοιπων βαθμίδων για μαθήματα δια ζώσης.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων η κυβέρνηση εισηγήθηκε στην επιτροπή να μην επιτραπούν, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων αναμένονται μετά τη συνεδρίαση.

Την παράταση στο χρονικό όριο μετακινήσεων είχε προτείνει και η κυβέρνηση στην Επιτροπή μαζί με μία ελαστικότητα στις μικρές οικογενειακές συναθροίσεις στο πλαίσιο της στενής κοινωνικής φούσκας που έχει αναπτύξει κάθε πολίτης. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενώ οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση. Η χρονική στιγμή εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε πως «η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα» σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Όσο για το εάν θα υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε πως «αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί».

Πρόσθεσε πως «η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι».

διάβασε και αυτό  Kρούσματα κορονοϊού στις φυλακές της Πάτρας

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το άνοιγμα της εστίασης προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου μήνα.

«Στόχος μας είναι να έχουμε ένα συντονισμένο άνοιγμα των εστιατορίων μετά το Πάσχα».

Πηγή: kathimerini.gr

ministopkiosk.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: