«Αντώνης Τρίτσης»: Τα έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου – Συνάντηση Ανδρούτσου – Πέτσα

Για την πορεία των προγραμματισμένων έργων και δρομολογημένων παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Δήμου Αγίου Δημητρίου συζήτησαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο μέχρι πρότινος Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκος.

Στο επίκεντρο συζήτησης βρέθηκαν τα έργα που ο Δήμος θα καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ιδιαίτερη αναφορά στα δυο εμβληματικά για την πόλη:

  • στην ανάπλαση του Πάρκου Ελ. Βενιζέλος (Ασύρματος), και
  • την ανέγερση Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Πρόκειται για δυο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Από τη μία η βιοκλιματική ανάπλαση του Πάρκου Ασυρμάτου σε χώρο πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής υπερτοπικής σημασίας. Από την άλλη η ανέγερση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πάγιο και συνεχές αίτημα των κατοίκων της πόλης, με Βιοκλιματικό σχεδιασμό και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (χρήση φωτοβολταϊκών). Να σημειωθεί πως και για τα δυο έργα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει ολοκληρωμένες τεχνικές (αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές κ.λπ.) μελέτες.

Η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας λόγω αποχωρήσεων και υποχρεωτικών μετακινήσεων μηχανικών, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο του Δήμου, τόσο στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών, όσο και στην παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών αναπτυξιακών έργων.

Επίσης ενημέρωσε τον Υπουργό για την αδυναμία συγκρότησης Υπηρεσίας Δόμησης και ζήτησε να παρέμβει για την ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών και την επίτευξη διαδημοτικής συνεργασίας.

Πηγή: xtypos.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 1797 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 8 νεκροί και 168 διασωληνωμένοι

Απάντηση

Recommended
Βρέθηκε το 2018 σε παιδιά στη Μαλαισία που νόσησαν από…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: