Από την 1η Ιουλίου η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Μία νέα διαδικασία που αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων τίθεται σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου. Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι ήδη υποχρεωτική για όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδίδονται, θα ισχύσει και για τα δημόσια κτίρια, ενώ θα είναι υποχρεωτική για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζητά εξάμηνη παράταση για την ισχύ του μέτρου ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων  ενόψει τις ενεργοποίησης των νέων αντικειμενικών αξιών από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και να ξεπεραστούν οι δυσχέρειες που προκύπτουν από την πανδημία.
Από 1η Ιουλίου εξάλλου  υποχρεωτικά μπαίνουν στη ζωή των επιχειρήσεων τα ηλεκτρονικά βιβλία, οπότε και τα δεδομένα αυτών θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.
Φοροτεχνικοί και επαγγελματίες ζητούν η ψηφιακή πλατφόρμα my Data να ισχύσει από τη νέα χρονιά και σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά το αίτημα μίας ακόμα παράτασης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ
Πηγή: ertnews.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  απλά... Μάνος Χατζιδάκις...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
O Δήμος Παλαιού Φαλήρου μέσω του γραφείου παιδείας διοργανώνει διαδικτυακή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel