App Icon

Arvind Krishna: O COVID-19 είναι σημείο καμπής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η πανδημία COVID-19 υπήρξε «σημείο καμπής» για πολλές εταιρείες, καθώς η αναστάτωση και η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την κρίση επιτάχυναν τον ψηφιακό μετασχηματισμό που για πολλούς ήταν ήδη σε εξέλιξη. Αυτό ήταν το μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της IBM Arvind Krishna στην κεντρική του παρουσίαση που ξεκίνησε το συνέδριο Think Digital της εταιρείας την Τρίτη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πανδημία είναι μια ισχυρή δύναμη αναστάτωσης και μια άνευ προηγουμένου τραγωδία», δήλωσε ο Κρίσνα. «Αλλά είναι επίσης ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθούν νέες λύσεις, νέοι τρόποι εργασίας και νέες συνεργασίες που θα ωφελήσουν την εταιρεία και τους πελάτες σας, όχι μόνο σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. ”
Ο Κρίσνα μίλησε σε μια διαδικτυακή παρουσίαση στο Think. Το ετήσιο συνέδριο IBM είχε αρχικά προγραμματιστεί ως προσωπική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, ως απάντηση στην πανδημία, φέτος είναι ένα διήμερο εικονικό συνέδριο, με περισσότερους από 90.000 καταχωρίζοντες.
Η κρίση COVID-19 έχει εκθέσει τις ευπάθειες πολλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο Κρίσνα. Σε απάντηση, οι εταιρείες υιοθετούν γρήγορα την τεχνητή νοημοσύνη και τις υβριδικές αρχιτεκτονικές πληροφορικής που βασίζονται σε σύννεφο. Αυτό τους επιτρέπει τόσο να χτίσουν την ευελιξία και την ανθεκτικότητα στα δίκτυά τους τώρα, και να τους προετοιμάσει να υιοθετήσουν αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το 5G και το edge computing, είπε.
«Προβλέπω σήμερα ότι κάθε εταιρεία θα γίνει εταιρεία AI – όχι επειδή μπορούν, αλλά επειδή πρέπει», δήλωσε ο Krishna στην εναρκτήρια ομιλία του ως CEO της IBM.

Γιατί έχει σημασία ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Για τις επιχειρήσεις, εξήγησε ο Κρίσνα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός σημαίνει την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο των ροών εργασίας και τη χρήση των πληροφοριών που δημιουργούνται από αυτήν τη διαδικασία για τη συνεχή βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτός ο μετασχηματισμός τροφοδοτείται από μια υβριδική αρχιτεκτονική cloud που χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα που κάνει τις εταιρείες πιο ασφαλείς και τους επιτρέπει να προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.
Ο Κρίσνα ανέφερε τον τεράστιο ασφαλιστή υγείας Anthem, Inc. ως εταιρεία που έκανε επιτυχώς τη μετάβαση. Συνοδεύτηκε από τον Rajeev Ronanki, τον ανώτερο αντιπρόεδρο και επικεφαλής των δεδομένων του Anthem, ο οποίος περιέγραψε πώς το AI και το υβριδικό cloud βοηθά τον Anthem να μεταμορφώσει την αμερικανική υγειονομική περίθαλψη.
Ο Ρονάνκι είπε ότι η πανδημία αποκάλυψε τις «σημαντικές αδυναμίες» του τρέχοντος συστήματος. Εξήγησε πώς ο Anthem χρησιμοποιεί δεδομένα και AI για να κάνει την υγειονομική περίθαλψη πιο προχωρημένη και λιγότερο αντιδραστική.
«Η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας», είπε ο Ronanki, «είναι να αναδιαμορφώσουμε την υγειονομική περίθαλψη σε μια πιο προγνωστική, πιο προληπτική και πιο εξατομικευμένη ολιστική λύση».
Το υβριδικό “Imperative” – ​​και νέες προσφορές IBM

διάβασε και αυτό  Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Παράταση εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου

Ο Κρίσνα είπε ότι το υβριδικό σύννεφο μοντέλο έχει ξεχωριστά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες αρχιτεκτονικές πληροφορικής – πλεονεκτήματα που χαρακτήρισε το υβριδικό σύννεφο «επιτακτική».

Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα δίκτυα πληροφορικής, είπε, το υβριδικό cloud προσαρμόζεται στην υποδομή που έχουν ήδη οι επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα τους απαλλάσσει από το να κλειδωθούν στις προσφορές οποιουδήποτε προμηθευτή. Οι υβριδικές αρχιτεκτονικές, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν συνδυασμό δημόσιων και ιδιωτικών σύννεφων και εσωτερικών δικτύων, έχουν την ευελιξία να επεξεργάζονται φόρτους εργασίας πλησιέστερα στο σημείο όπου δημιουργούνται τα δεδομένα – αναγκαιότητα σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας – και επίσης να διευκολύνουν τη συμμόρφωση με διαφορετικά περιφερειακοί κανονισμοί για τη χρήση δεδομένων, δήλωσε ο Κρίσνα.

Επίσης, παρουσίασε μια σειρά από νέες προσφορές της IBM που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις εταιρείες να επιταχύνουν τους ψηφιακούς τους μετασχηματισμούς.

Το πρώτο – “AI for IT” – δίνει στους CIO τη δυνατότητα αυτοματοποίησης υποδομών πληροφορικής, γεγονός που μειώνει αμέσως το κόστος και κάνει το δίκτυο πιο ανθεκτικό, είπε. Χρησιμοποιεί το Watson AIOps για τη διάγνωση και την απάντηση σε ανωμαλίες πληροφορικής σε πραγματικό χρόνο.
Η δεύτερη νέα προσφορά που ανακοίνωσε είναι ένα πρόγραμμα για ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού και παρόχους SaaS που θα τους βοηθήσουν να αποδείξουν ότι πληρούν τις απαιτήσεις συμμόρφωσης, ασφάλειας και τεχνικής λειτουργίας για να λειτουργούν στο δημόσιο cloud που είναι έτοιμο για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της IBM. (Οι Assima, Finacle, Fiserv, Intellect Design, Medallia και Thought Machine είναι από τις πρώτες εταιρείες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.)
Ο Krishna είπε επίσης ότι η IBM θα αποκαλύψει μια τεχνική προεπισκόπηση του IBM Cloud Satellite, η οποία επεκτείνει τις υπηρεσίες IBM Cloud οπουδήποτε χρειάζεται ένας πελάτης, καθώς και ένα νέο σύνολο υπηρεσιών που βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους τηλεπικοινωνίες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την 5G και την Edge.

διάβασε και αυτό  ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΜΑΖ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΜΕΧΡΙ 2023

«Η γενιά υπολογιστών 5G και edge έρχεται γρήγορα και είναι έτοιμη να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην εταιρική πληροφορική όσο τα κινητά τηλέφωνα είχαν για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Krishna. Η εκμετάλλευση αυτής της επικείμενης ευκαιρίας, είπε, απαιτεί τώρα να κάνετε τις σωστές επιλογές αρχιτεκτονικής πληροφορικής.

Ο Κρίσνα είπε επίσης ότι η IBM κατά τη διάρκεια της Think Digital θα ανακοινώσει τις τρεις πρώτες αρχικές λύσεις για τη φετινή πρόκληση για Κώδικα που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στις προσπάθειες απόκρισης COVID-19. Ο φετινός διαγωνισμός, που συνεχίζεται έως τις 31 Ιουλίου, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη λύσεων για την κλιματική αλλαγή και το COVID-19, και οι προγραμματιστές που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να επισκεφθούν το Callforcode.org, είπε.


«Η ιστορία θα κοιτάξει πίσω σε αυτό», είπε ο Κρίσνα, «τη στιγμή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και της κοινωνίας επιταχύνθηκε ξαφνικά».
άρθρο Matt Hunter
πηγή IBM

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Την αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω του κορωνοϊού, που πλέον ανέρχεται…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel