Ζητείται λύση και… ανθρωπιά για τον πιο γνωστό άστεγο της Καλλιθέας

Την επανεμφάνιση κάνει κάθε φορά που απομακρύνεται (ύστερα από κάποιο περιστατικό παρενόχληση δημοτών και καταστηματαρχών) για απλή εξακρίβωση στοιχείων  ο πιο γνωστός… άστεγος της Καλλιθέας, αφού κανένας από αυτούς που ενοχλούνται δεν προσέρχεται να καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα. Αμέσως μετά τη χθεσινή  επανεμφάνιση του υπήρξε εριστικός και επιθετικός στους χρήστες της εισόδου την οποία είχε καταλάβει.

Το kalitheapress.gr μέσα από ρεπορτάζ του έχει επισημάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το άλυτο πρόβλημα των πολλών αστέγων στην πόλη μας, το οποίο προκαλεί την οργή κατοίκων και επισκεπτών όχι τόσο για τους  ίδιους ως ανθρώπους, αλλά για την αδυναμία των Υπηρεσιών να τους φροντίσουν και να τους περιθάλψουν.

Ο συγκεκριμένος αυτός άστεγος, εμφανίζεται στην ίδια άθλια κατάσταση, καθημερινά και έχει καταλάβει το κεντρικότερο σημείο της πόλης τόσο το διάζωμα της Θησέως το οποίο ημίγυμνος χρησιμοποιεί ως τουαλέτα και έχει γεμίσει με κουβέρτες και κουρέλια όσο και τα πεζοδρόμια και τις εισόδους πολυκατοικιών. Με ρούχα σκισμένα, με σακούλες και σκισμένα παπούτσια, άπλυτος και σχεδόν πάντα μεθυσμένος.

Ένας άνθρωπος άγνωστης εθνικότητας (μάλλον από Βουλγαρία), αφού υπάρχουν μόνο υποψίες για αυτήν. Είναι ένας άστεγος, την ιστορία του οποίου επί της ουσίας δε γνωρίζει κανείς. Μόνο εικασίες και σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι ομιλητικός σε όσους τον προσεγγίζουν.

Μένει εδώ στην Καλλιθέα, κλεισμένος στον… κόσμο του και με μη λογική συμπεριφορά.

Η κατάσταση υγείας του είναι επίσης άθλια και δε γνωρίζουμε πόσο θα αντέξει ακόμα σε αυτές τις συνθήκες ή τι κινδύνους υποκρύπτουν για τους κατοίκους οι συνήθεις αιμοπτύσεις και οι εμετοί στις εισόδους των κτηρίων.

Γι αυτόν τον άνθρωπο διερωτώνται πολλοί αν υπάρχει ελπίδα να σωθεί από την κατάσταση στην οποία ο ίδιος έχει εγκλωβιστεί…

Διερωτώνται αν υπάρχει Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην κοινωνία, όταν μάλιστα χορηγούνται από το Κράτος και την Περιφέρεια τεράστια ποσά στο Δήμο Καλλιθέας, αλλά και σχεδόν ένα εκατομμύριο το 2018 στη συνεργαζόμενη μαζί του Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (του κ Χρονόπουλου, πρώην συνΟΝΝΕΔίτη του κ Κάρναβου στην Καλλιθέα) μόνο και μόνο για τους αστέγους.

Η κοινωνική πρόνοια των αστέγων, αποκλειστική ευθύνη των δήμων, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να ασκείται με εκδηλώσεις, αόριστες δηλώσεις επιτυχιών και φωτογραφίες στο Facebook από τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας.

Πρέπει να λειτουργήσουν οι αρμόδιοι του Δήμου και οι συνεργάτες τους, χθες.

Δεν πάει άλλο.      

Η υποβάθμιση της πόλης μας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σε συνέχεια σχετικού άρθρου μας :

Σύλληψη αστέγου στην Καλλιθέα;

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η σταθερή αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: