Αστέρια Γλυφάδας: Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η Grivalia μεταμορφώνει τα Αστέρια της Γλυφάδας σε ένα κτίριο βιώσιμης αρχιτεκτονικής και μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης – Προχωρεί η εργολαβία της ανακατασκευής από την Μυτιληναίος

Ένα συγκρότημα που άφησε εποχή στην κοσμοπολίτικη ελίτ της δεκαετίας του ΄60, φιλοξενώντας αξέχαστες κινηματογραφικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου στις θρυλικές καμπάνες του Αστέρα μεταμορφώνεται και ξανασύστηνεται στους επισκέπτες, με στόχο οι πρώτες υποδομές εστίασης και ψυχαγωγίας στα Αστέρια της Γλυφάδας, να είναι έτοιμες στο κοινό μέσα στο καλοκαίρι.

Το πιο εμβληματικό τουριστικό θέρετρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει από χθες τις τελικές υπογραφές από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, για την αρχιτεκτονική μελέτη-αναθεώρηση της άδειας δόμησης για την ανάπτυξη ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών, καθώς και την αντίστοιχη οικοδομική άδεια για το εστιατόριο café bar που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στον δήμο Γλυφάδας.

Με τις πλέον σύγχρονες αρχές βιώσιμης διαχείρισης της ευαίσθητης παράκτιας ζώνης, με φύτευση πράσινου δώματος, μείωση της χρήσης οχημάτων, προώθηση της ηλεκτροκίνησης και δημιουργία ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων, η ανακατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Αστέρια της Γλυφάδας μπαίνει σε σημείο εκκίνησης.

Την ανάπλαση του συγκροτήματος έχει αναλάβει η Grivalia του ομίλου της Eurobank, με ανάθεση της εργολαβίας στην Μυτιληναίος και αναμένεται να αποτελέσει ένα ξεχωριστό προορισμό τουρισμού και αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό.

«Η μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας βασίζεται σε κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, δημιουργώντας έναν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, σημείο αναφοράς και εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Ο σχεδιασμός συμπληρώνεται με μια μεγάλη επένδυση υψηλής αισθητικής» δηλώνει στο newmoney, o υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Συνολικά, προβλέπεται η αξιοποίηση μιας έκτασης 285 στρεμμάτων, την οποία είχε αποκτήσει η Grivalia το 2017, μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», της Grivalia Hospitality, έχοντας υπογράψει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης, η οποία ολοκληρώνεται το 2081. Το project αναπτύσσεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρέμματα και προβλέπει 15 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες, 2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακό χώρο, αρχαιολογικούς περιπάτους, χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους

διάβασε και αυτό  25η Μαρτίου 1821: Σημαία 4.000 τ.μ. τοποθέτησε στον Υμηττό ο Δήμος Γλυφάδας

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε ένα υδάτινο στοιχείο στην είσοδο.

Η οργάνωση των εσωτερικών χώρων περιστρέφεται γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο στο οποίο τοποθετούνται στοιχεία νερού και φύτευσης. Αυτά σε συνδυασμό με το φυσικό φως, δημιουργούν την αίσθηση εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό του κτιρίου. Στον εξωτερικό χώρο και προς την πλευρά της παραλίας διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.

Ανασχεδιάζονται επίσης, οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα με την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μέριμνα για την προσβασιμότητα ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε όλους τους χώρους. Παράλληλα, διαμορφώνονται δύο αρχαιολογικοί περίπατοι στο βορειοανατολικό όριο. Σύμφωνα με την μελέτη, οι διαδρομές θα σημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες πληροφοριών των αρχαιολογικών θέσεων και τον κατάλληλο φωτισμό.

 

Βungalows και κατοικίες

Στο συγκρότημα θα εγκατασταθούν 100 αρχικά bungalows συνολικής επιφάνειας από 43 έως 49 τ.μ. έκαστο, τα οποία θα αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας εκτός από δέκα που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.


Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης 14 ανεξάρτητες κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος, ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

Στις αναπτύξεις εντάσσονται και 2 κτίρια που περιλαμβάνουν 7 κατοικίες 152 έως 199 τ.μ και 7 δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια από 72 έως 75τ.μ. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ. που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Στους υποστηρικτικούς χώρους του συγκροτήματος περιλαμβάνονται αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ αλλά και δύο εστιατόρια, bar. Η δόμηση μειώνεται κατά 650 τ.μ. και συνολικά η κάλυψη κατά 1.900 τ.μ. Επίσης οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα στοιχεία νερού, από 1.560 τ.μ. αυξάνονται σε 3.950τ.μ. και 400 τ.μ. (στοιχεία νερού).

διάβασε και αυτό  Οικονόμου: Το βιοτικό επίπεδο θα σημειώσει πτώση για αρκετό διάστημα

Πηγή: newmoney.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
 Της Χαράς Μητροπούλου. Φέτος θα είναι ένα δεύτερο Πάσχα που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: