Ασπροπρόσωπους μας έβγαλε η Αττική διεθνώς. Κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης για το 2022

Η Περιφέρεια Αττικής είναι στα καλύτερά της, αφού μία ακόμα διεθνή διάκριση αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά στον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένο, συμμετείχε στα World Travel Awards  και κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως το  Εδιμβούργο, το Ντουμπρόβνικ και το Αλγκάρβε.

Πλέον, θεωρείται παγκοσμίως ως ό πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του και επάξια, αφού έχει όλα τα πλεονεκτήματα.

Εκείνο που την ανέδειξε σε «ταξιδιωτικό αστέρι» είναι ο πολιτιστικός της πλούτος, η φυσική της ομορφιά.

Η Αττική φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη «Πράσινη» Περιφέρεια της Ελλάδας και αυτό είναι κάτι που τραβά το ενδιαφέρον των άλλων χωρών, αφού ένας από τους παγκόσμιους στόχους είναι η ενίσχυση του σεβασμού προς το περιβάλλον Πώς θα το καταφέρει αυτό;

Με την σωστή διαχείριση των αποβλήτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τις αναδασώσεις και τις δημιουργίας νέων εστιών πρασίνου, καθώς επίσης την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.

Η διάκριση αυτή τιμά ιδιαίτερα την Αττική, αφού ο Τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας.

Η Αττική, μετά την πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης των μητροπολιτικών παραθαλάσσιων προορισμών για το 2021, στον θεσμό των World Travel Awards,  ανακηρύχθηκε και «Κορυφαίος προορισμός αειφόρου τουρισμού της Ευρώπης για το 2022» έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερηφάνεια.

Εάν συνεχίσει με ζήλο να εφαρμόζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, τότε είναι σίγουρο πως οι διακρίσεις θα γίνουν  πολύ συχνό φαινόμενο όχι μόνο για την Αττική αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

 

 

Γράφει ο Γιώργος Αθανασόπουλος

Απόφοιτος στο Τμήμα Κοινωνική Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου

διάβασε και αυτό  Mε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνεται στις 14 Φεβρουαρίου εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η θέση της τρίτης ηλικίας στην σύγχρονη κοινωνία έχει μεγάλη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: