App Icon

Προσοχή «μαϊμού» μοναχοί και μοναχές τριγυρνάνε στην Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα εκμεταλευόμενοι και την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω πανδημίας και επειδή πολλοί  Έλληνες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Θεό σε εμπορικούς   δρόμους,  έξω από νοσοκομεία αλλά και εκκλησίες, θα δείτε “ψευτό μοναχούς και μοναχές” οι οποίες πλησιάζουν τα ανυποψίαστα θύματά τους με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα και ως αντάλλαγμα να τους δώσουν… «διαβασμένους» σταυρούς, κομποσκοίνια και εκκλησιαστικές εικόνες.

Ντυμένοι με πειστική περιβολή, η οποία αποτελείται εξολοκλήρου από μαύρα ρούχα και παπούτσια, καλυμμένα μαλλιά με μαντίλες αλλά και μάσκα προστασίας, θέλουν να γίνει αμέσως κατανοητό ότι πρόκειται για ανθρώπους , οι οποίοι ακολουθούν τη μοναχική ζωή, ότι είναι από κάποιο μοναστήρι ή εκκλησία, έτσι ώστε να κερδίσουν γρήγορα και εύκολα την εμπιστοσύνη όσων πλησιάζουν.

Όπως μπορείτε να δείτε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, κρατώντας στα χέρια σταυρουδάκια για το λαιμό ή εκκλησιαστικές εικόνες, πλησιάζουν στο δρόμο όποιους κρίνουν ότι… θα «τσιμπήσουν» από το «παραμύθι» που θα επικαλεστούν. «Είμαστε από μοναστήρι» αναφέρουν σε όποιον τους ρωτάει, χωρίς να διστάσουν να πουν και ονομαστικά από ποιο, αρκεί αυτό να βρίσκεται σε μακρινή περιοχή, για να μειώσουν τις πιθανότητες να το γνωρίζει κανείς. «Βοηθάμε παιδάκια», λένε σε άλλον περαστικό για να τον πείσουν να δώσει χρήματα για…  «καλό σκοπό», χωρίς φυσικά να μπορούν να αποδείξουν όσα ισχυρίζονται.

Στην αρχή πλησιάζουν τους περαστικούς ή αυτούς που κοντοστέκονται αν βρίσκονται έξω από Εκκλησίες και τους Δίνουν είτε μια μικρή εικόνα είτε κομποσκοίνι και τους λένε κρατ΄στε το δεν θέλουμε λεφτά αλλά μετά τους λένε ότι θα πρέπει να δώσουν κάτι για τον Άγιο η για την Μονή όπου βρίσκονται αλλιώς δεν θα έχει απόδοση αυτό το φυλακτό ή η εικόνα δεν θα τους προστατεύει.

Οι δήθεν μοναχοί και μοναχές , μόλις αντιληφθούν την ύπαρξη αστυνομίας συνήθως αλλάζουν πεζοδρόμιο, ενώ είναι ταχύτατοι στον τρόπο που προχωρούν και χωρίζονται μεταξύ τους . Η δράση τους, είναι κυρίως έξω από νοσοκομεία, έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους όπου προχωρούν χιλιάδες πολίτες και μπορούν να χαθούν εύκολα στο πλήθος.

διάβασε και αυτό  Ελλάδα: Τα Μέτρα του δεύτερου lockdown

Πρόκειται για “επαγγελματίες” οι οποίοι κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα  προκειμένου να εξαπατήσουν ανθρώπους. Το κόστος για τα κομποσχοίνια   που δίνουν δεν είναι πάνω από 0,30 λεπτά τα οποία τα προμηθεύονται κυρίως από αποθήκες αλλοδαπών που τα έχουν και τα δίνουν  5 ευρώ.  Ενώ τις εικόνες ενώ τις  αγοράζουν περίπου δύο ευρώ τη μία, ζητούν  μέχρι και 20 ευρώ, το ίδιο και με τα «διαβασμένα» κομποσκοίνια τα οποία κοστολογούν στα 5 ευρώ, πάντα για να βοηθήσουν με αυτά τα χρήματα, όπως λένε.

Αίσθηση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι η παρουσία τους στο κέντρο της πόλεων  γίνεται απροκάλυπτα, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους ελέγξει κανείς, ενώ δε διστάζουν να πάνε από τραπέζι σε τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι  υποψιασμένοι ότι πρόκειται για «μαϊμού» ιερωμένους . Η αστυνομία όπως μας τόνισαν αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής  που τους ρωτήσαμε αν δεν υπάρχουν καταγγελίες ή οποίες να οδηγούν και σε μηνύσεις από πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί είναι θέμα ΣΔΟΕ γιατί τα ρούχα που φοράνε δεν είναι κάποιες στολές και δεν έχουν σύμβολα τις περισσότερες φορές απλώς τυχαίνει να φορούν ένα μεγάλο σταυρό πολλές φορές για να γίνουν πιο πειστικοί δίνουν την εντύπωση ότι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Σε ερώτηση που κάναμε σε ιερωμένους μας τόνισαν ότι είναι ένας παλιός δυστυχώς τρόπος εκμετάλλευσης από ανθρώπους που πιστεύουν μόνο στο χρήμα και στην απάτη και μας συμβουλεύουν να κάνουμε καταγγελίες και μηνύσεις όπως πολλές φορές κάνουν και ίδιοι ιδιαίτερα σε αυτούς που μαζεύονται κοντά στους ναούς.

ρεπορτάζ Δ. Μ

διάβασε και αυτό  ΕλληνοΑμερικανικο Συμβούλιο Σωστή η αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων πρέπει και των Ποντίων

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά τα κατάφερε είναι κυπελλούχος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel