Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

Η Βουλή ψήφισε επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολο το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από 158 βουλευτές, ενώ 33 το καταψήφισαν.

Η ΚΟ του Σύριζα απείχε από την ονομαστική ψηφοφορία στο πλαίσιο της απόφασής του να μην μετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες μέχρι αυτές να γίνουν υποχρεωτικά αυτοπρόσωπες.

Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ είχε αρχικά δηλώσει πως θα ψήφιζε θετικά επί της Αρχής του νομοσχεδίου, απείχε της ονομαστικής ψηφοφορίας θεωρώντας ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες, αλλά εκείνος να μην μετέχει, ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου, οι τροπολογίες και στο σύνολό του.

Πηγή: vradini.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Πελώνη κατά Τσίπρα

Απάντηση

Recommended
Μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία εμπνεύσθηκαν και υλοποίησαν η Μαριάμ Νίκου και η Μαρία Κορινθίου (περιοδικό…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: