App Icon

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ στον Πειραιά

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή ενότητα Πειραιά) σε συνεργασία με την Αναστασία Σαραντίδου (πρόεδρο του σωματείου το Στέκι – Steki, owner manager number one web radio for disabled ΑμεΑ www.stekiradio.gr), διοργάνωσε ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και για τις μεθόδους αισθητικής αποκατάστασης γυναικών που νόσησαν και προχώρησαν σε μαστεκτομή.  Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), η Σταυρούλα Αντωνάκου (Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά), ο Γιάννης Μώραλης (δήμαρχος Πειραιά) και ο Γιώργος Ιωακειμίδης (δήμαρχος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη). Η κυρία Μαρία Κουρή – ιατρός ακτινοδιαγνώστης με εξειδίκευση στον καρκίνο του μαστού, Αντιπεριφερειάρχης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Αττικής – μας εξήγησε την σημασία της πρόληψης. Η κυρία Κουρή μίλησε για τις μεθόδους διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και ποια είναι η κατάλληλη για κάθε γυναίκα.

Στην συνέχεια η κυρία Αναστασία Σαραντίδου – που ήταν και η κεντρική ομιλήτρια – μας εξιστόρησε την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού και τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Η ίδια με το χαμόγελο στα χείλη και χωρίς να το βάλει κάτω ούτε μία στιγμή θέλησε να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε μαστεκτομή και να δημιουργήσει μαζί με τους κυρίους Ανδρέα Καράμπελα και Δούκα Γαλανό – ιδρυτές AD3Designers – τον πρώτο τεχνητό μαστό φτιαγμένο με την τεχνολογία 3D printing. Ο τεχνητός μαστός είναι φτιάχτηκε με ειδικές οπές για να αναπνέει το δέρμα, δεν επιπλέει στο νερό και έτσι μπορεί να φορεθεί κάτω από το μαγιό ώστε η γυναίκα να κολυμπήσει, είναι πολύ ελαφρύς  και έχει την αίσθηση του φυσικού μαστού όταν το πιάνεις.

διάβασε και αυτό  Affidea: Ιατρικές εξετάσεις Back to School για μικρούς και μεγάλους

Από την ημερίδα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας κλινικός ψυχολόγος όπως ο κος Δημήτρης Πετρούνιας που ανέλυσε την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης στις γυναίκες οι οποίες έχουν προχωρήσει σε μαστεκτομή αλλά και όλες τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού.
Τελευταία μίλησε η κα Σταυρούλα Βουτυράκου – φιλόλογος ειδική παιδαγωγός, Πρόεδρος Ε.Κ.Ο. ειδικής αγωγής και δια βίου μάθησης της ΝΔ, τομεάρχης δια βίου μάθησης στην UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Μέσα από τη δική της ειδικότητα ανέλυσε τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα στην οικογένεια, την ψυχολογία των παιδιών που βλέπουν τη μητέρα τους να έχει υποστεί μαστεκτομή και τον τρόπο που πρέπει να το διαχειριστούν όλα τα μέλη της οικογένειας.
Αξίζει να σημειώσουμε τη συμμετοχή της κας Δήμητρας Κατσαφάδου με την δωρεάν προσφορά μίας σειράς από κρέμες για την επούλωση των μετεγχειρητικών ουλών μετά από μαστεκτομή και της κας Μαρίας Κορινθίου με την κολεξιόν της από μαγιό σχεδιασμένα ειδικά για γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή.
Την ημερίδα συντόνισε η κυρία Λία Λάππα – δημοσιογράφος συγγραφέας-.
Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής και την κυρία Αναστασία Σαραντίδου για την διοργάνωση αυτής της ημερίδας η οποία ήταν πολύ σημαντική για την ενημέρωση όλων των γυναικών. Περιμένουμε λοιπόν κι άλλες δράσεις που θα έχουν σκοπό την ενημέρωση του κοινού και να θυμάστε ότι ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι 99% ιάσιμος!!!

της Μαρία Κ. Αγραπίδου – Χειρουργός Οδοντίατρος * Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΟΣΠ

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σαφώς αλλάξει πολλές βιομηχανίες. Η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel