Χατζηδάκης: Θα συνεχίσω τις απροειδοποίητες επισκέψεις

Επίσκεψη σε Οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποίησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει ότι συνεχίζεται η προσπάθεια με σταθερά βήματα και με σύστημα, ώστε να δημιουργηθούν υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη έχει ως εξής:

«Δεύτερη μέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θέλησα να επισκεφτώ Οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο μας: Tον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ, αλλά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι επισκέψεις μου στις υπηρεσίες – οι περισσότερες απροειδοποίητες μέχρι τώρα – είναι κάτι που από την πρώτη μέρα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ξεκίνησα να κάνω και θα συνεχίσω να κάνω σε όλη την Ελλάδα τόσο γιατί θέλω να έχω μόνος μου μια εικόνα για το επίπεδο των υπηρεσιών όσο και για να περνάω το μήνυμα ότι ο υπουργός θα ελέγχει, θα εντοπίζει τα προβλήματα και θα δίνει λύσεις.

Ξεκίνησα μαζί με τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Εύοσμο, σε μία γειτονιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εκεί οι προσπάθειες που γίνονται από τη διευθύντρια και τους υπαλλήλους είναι ικανοποιητικές. Ικανοποιημένοι δήλωσαν άλλωστε και οι πολίτες με τους οποίους συνομίλησα σήμερα. Δεν παύουν όμως να ισχύουν και στην περίπτωση αυτού του υποκαταστήματος τα ίδια προβλήματα που εντοπίζονται σε όλα σχεδόν τα υποκαταστήματα της Ελλάδας. Σημειώνω χαρακτηριστικά το ένα μόνο e-mail για το σύνολο των υπαλλήλων και τη δυσκολία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για όποιον επιλέξει να καλέσει απευθείας.

Έχουμε ξεκινήσει να λύνουμε τα προβλήματα αυτά: Τοποθετούνται καινούργιοι υπολογιστές, εκσυγχρονίζουμε τη μηχανοργάνωση και φιλοδοξούμε το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 1555 να λειτουργήσει πλήρως στα μέσα Οκτωβρίου.

διάβασε και αυτό  Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Αλέξη Τσίπρα

Υπενθυμίζω και πάλι ότι στόχος μας παραμένει να καταφέρουμε μέσα στους επόμενους μήνες να αυξήσουμε τις απονομές συντάξεων από 10.000 που ήταν το καλοκαίρι του 2019 και 20.000 που είναι σήμερα στις 30.000 το μήνα. Και παράλληλα προχωρούμε και στη σταδιακή καταβολή των αναδρομικών, όπου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις τόσο της διοίκησης του ΕΦΚΑ όσο και της εταιρίας που υλοποιεί τεχνικά τον επανυπολογισμό, η μεγάλη πλειονότητα των καταβολών θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκα την υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Καλαμαριά, όπου στο ίδιο κτίριο συστεγάζεται και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Ο ΟΑΕΔ μετασχηματίζεται ημέρα με την ημέρα. Η χθεσινή άλλωστε εκδήλωση SkillUp Forum, αλλά και η ημέρα καριέρας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, δείχνουν το δρόμο της μετεξέλιξης του ΟΑΕΔ σε έναν ισχυρό οργανισμό τόσο κάλυψης των ανέργων, αλλά και διευκόλυνσης των πολιτών στην εύρεση εργασίας.

Στη συζήτησή μου με τους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ, στο σύνολό τους μου εξέφρασαν την πλήρη συμφωνία τους με την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, όπως προβλέπεται στο νόμο για την Προστασία της Εργασίας.

Το υπογραμμίζω αυτό, διότι ορισμένοι συνδικαλιστές και η ΓΣΕΕ είναι απέναντι σε αυτήν την αναβάθμιση για λόγους που ειλικρινά δεν κατανοώ! Είμαι ωστόσο βέβαιος ότι στην προσπάθεια αυτή θα έχουμε στο πλευρό μας την πλειονότητα των υπαλλήλων.

Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα και με σύστημα στο να δημιουργήσουμε υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου. Έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους υπαλλήλους, γιατί πάνω από όλα έχουμε απαιτήσεις από τους ίδιους μας τους εαυτούς!».

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Για πρώτη φορά η χώρα έχει μία εθνική στρατηγική για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: