Κύστη κόκκυγος συμπτώματα, θεραπείας Ο γενικός χειρουργός απαντά

Η κύστη κόκκυγος, επίσης γνωστή και ως τριχοφωλεϊκό συρίγγιο, είναι ένα αρκετά ενοχλητικό και επώδυνο εξόγκωμα που εμφανίζεται στην «ουρά» μας, στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, έχει πολύ χαρακτηριστικά συμπτώματα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά μας αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι νέες εξελίξεις στην ιατρική προτείνουν πλέον να αντιμετωπίζεται η κύστη κόκκυγος με laser, παρά με ανοιχτό χειρουργείο, καθώς αυτή η διαδικασία έχει όχι μόνο χαμηλότερο κόστος, αλλά και καλύτερη μετεγχειρητική πορεία για τον ασθενή.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμπτώματα εμφανίζει και γιατί η θεραπεία για την κύστη κόκκυγα με λέιζερ είναι η ενδεδειγμένη. Ο κορυφαίος γενικός χειρουργός Δημήτρης Γιάλβαλης, με ιατρεία στην Αθήνα και την Καλαμάτα, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι το προκαλεί και πώς το καταλαβαίνουμε

Η κύστη κόκκυγος μοιάζει με ένα μεγάλο σπυράκι στο κάτω μέρος της ουράς και εμφανίζεται στατιστικά πιο συχνά στους άνδρες παρά στις γυναίκες, ενώ αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης έχουν οι άνθρωποι που κάνουν πολύωρη καθιστική εργασία, όπως για παράδειγμα οι επαγγελματίες οδηγοί. Ωστόσο οι γιατροί πιστεύουν ότι μπορεί να προκληθεί και από τρίχες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή -εξ ου και τριχοφωλεϊκό συρίγγιο- ή από κάποιον τραυματισμό στο σημείο.

Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να διαπιστωθεί εξ όψεως με μία απλή κλινική εξέταση, τα συμπτώματα που παρουσιάζει η κύστη κόκκυγος είναι πολύ χαρακτηριστικά και κυμαίνονται σε ένταση, ανάλογα την σοβαρότητα της κατάστασης. Συγκεκριμένα μπορεί να εμφανίσετε

● Πόνο, πρήξιμο και κοκκινίλα στο τέλος της σπονδυλικής στήλης

● Πύον να εκρέει από το σημείο

● Δύσοσμο υγρό να εκρέει από το σημείο

διάβασε και αυτό  Θεμιστοκλέους: Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η συλλογική ανοσία

● Πυρετός
Αν δείτε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ή χειροτερεύουν, τότε πρέπει να σας δει ένας γενικός χειρουργός για να αποφασίσετε τη μέθοδο αποστράγγισης της κύστης.

Η σύγχρονη αντιμετώπιση

Στο παρελθόν η κύστη κόκκυγος αντιμετωπιζόταν με ανοιχτό χειρουργείο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, η ιατρική τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά, επιτρέποντας στον γενικό χειρουργό να καθαρίσει την κύστη κόκκυγος με laser, εξασφαλίζοντας ευκολότερη διαδικασία και πιο ανώδυνη και σύντομη ανάρρωση και φυσικά μειώνοντας το κόστος της σημαντικά. Πράγματι η τιμή για να
αντιμετωπίσετε την κύστη κόκκυγα με λέιζερ είναι σημαντικά χαμηλότερη από το κλασικό χειρουργείο, ενώ είναι πιο εύκολο να επανέλθετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες μετά το πέρας της διαδικασίας.

Ο γενικός χειρουργός δρ. Δημήτρης Γιάλβαλης που διατηρεί ιατρεία σε Αθήνα και Καλαμάτα, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση στην θεραπεία της κύστης κόκκυγα με λέιζερ και μπορεί να σας εξασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα, ελάχιστα επεμβατικά και ανώδυνα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του γενικού χειρουργού. Δρ. Δημήτρη Γιάλβαλη και μάθετε περισσότερα για την κύστη κόκκυγα, τα συμπτώματα, τη θεραπεία και το κόστος αυτής.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: