Θέμα Ειδικών η επισκευή σκυροδέματος και αποκατάσταση φθορών στα εμφανή μπετά

Στην μοντέρνα αρχιτεκτονική που τείνει προς τον μπρουταλισμό και την industrial αισθητική, πρωταγωνιστή το εμφανές μπετόν και το ανεπίχριστο σκυρόδεμα που κάνει το οικοδόμημα να ξεχωρίζει και του δίνει μία επιβλητική και ταυτόχρονα πολυτελή όψη. Όσο εντυπωσιακή είναι όμως αυτή η κατασκευή, χρειάζεται προσεκτική τοποθέτηση του εμφανούς μπετόν, αλλιώς η επισκευή σκυροδέματος θα είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση φθορών.

Η κορυφαία εταιρεία τοποθέτησης μπετού Poriotis, με πλούσιο πορτοφόλιο που περιλαμβάνει από πολυτελείς οικίες σε όλη την Ελλάδα, μέχρι κτίσματα δημοσίου ενδιαφέροντος όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναλαμβάνει με ασφάλεια και υπευθυνότητα, όχι μόνο την τοποθέτηση μπετού αλλά και την επισκευή σκυροδέματος και αποκατάσταση φθορών, σε κατασκευές όπου το ανεπίχριστο σκυρόδεμα έχει φθαρεί από τον χρόνο ή ο αρχικός κατασκευαστής δεν το τοποθέτησε με τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Τι θεωρούμε εμφανή μπετά

Ως εμφανές μπετόν ή ανεπίχριστο σκυρόδεμα, θεωρούμε μία κατασκευή στην οποία το τσιμέντο αποτελεί τμήμα της εξωτερικής όψης της και δεν καλύπτεται από πλάκες, πέτρες ή διακοσμητικά. Μπορεί να ακούγεται σαν μία απλή διαδικασία και αυτό είναι το λάθος που
κάνουν πολλοί, καθώς τα εμφανή μπετά, ουσιαστικά είναι εκτεθειμένα στις εξωτερικές συνθήκες, τις αλλαγές του καιρού και την υγρασία, επομένως θα πρέπει ο κατασκευαστής να έχει προνοήσει για την ανθεκτικότητα και την συντήρησή τους. Συγκεκριμένα, όταν τοποθετείται ανεπίχριστο σκυρόδεμα σε μία κατασκευή, θα πρέπει να θωρακίζεται από στρώσεις ειδικών υλικών που διατηρούν την αντοχή του και το προστατεύουν από φθορές. Επιπλέον θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου τοποθετήθηκε το εμφανές μπετόν, να μεριμνεί για την τακτική συντήρησή του ή την επισκευή σκυροδέματος και αποκατάσταση φθορών όταν αυτή απαιτείται, προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα άρτιο και εντυπωσιακό.

διάβασε και αυτό  Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Τι περιλαμβάνει η επισκευή

Η επισκευή σκυροδέματος δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί την συμβολή μίας εταιρείας με υψηλή εξειδίκευση στην κατασκευή και συντήρησή του. Η εταιρεία τοποθέτησης μπετού Poriotis, αναλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών εμφανούς μπετόν και την επισκευή σκυροδέματος όπου θεωρείται απαραίτητο, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες αποκατάστασης και επισκευής περιλαμβάνουν την επισκευή κάθε είδους αλλοίωσης μπετού, όπως διχρωμίες, φυσαλίδες, ρωγμές, ενώσεις σκυροδέτησης, λεκέδες προσμίξεων και αποκαλουπωτικών λαδιών, σκουριάς κ.α. με στόχο τη διαμόρφωση μίας αψεγάδιαστης τελικής
επιφάνειας εμφανούς σκυροδέματος.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της εταιρείας τοποθέτησης μπετού Poriotis και δείτε το πλούσιο portfolio τους με εμφανή μπετά αλλά και επισκευή σκυροδέματος για αποκατάσταση φθορών.

Facebook Comments Box



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η Κρήτη μπαίνει στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes ...…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: