Σύνταγμα “Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω” 17 εως 22 Ιανουαρίου

«…Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη, σένα οι ψυχές των ενθυμούνται ακόμη…»  Κ.Π.Καβάφης

Ο Δήμος Αθηναίων, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και η ΔΕΘ HELEXPO, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12:00 στα εγκαίνια ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος που είναι αφιερωμένο στην προσφυγική ροή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας του Πόντου και της Θράκης, το οποίο θα προβάλλεται από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου 2023, στο Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στο σταθμό.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, «Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω», μια δυναμική συνδιοργάνωση σημαντικών φορέων της χώρας, το αφιέρωμα ταξιδεύει στην Αθήνα, από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «με τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο με την προβολή ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος, στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στη στάση Σύνταγμα του Μετρό.

Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο αφιέρωμα, εμπλουτισμένο από εικόνες, βίντεο και υλικό ιστορικών αρχείων, το οποίο υποστηρίζεται από σύγχρονα τεχνικά μέσα, την ιστορική επιμέλεια του Αν. Καθηγητή Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας κ. Βλάση Βλασίδη, την παραστατική αφήγηση του ηθοποιού κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη κ. Γιάννου Αιόλου.

διάβασε και αυτό  AFFIDEA Ημέρα Διαβήτη: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου όλο τον Νοέμβριο

 

Αυτή η ιδιαίτερη περιδιάβαση, θα είναι εμπλουτισμένη με  εικόνες και στοιχεία συλλεκτικών – ιστορικών αρχείων, καθώς και με μια εμπνευσμένη, πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για το συγκεκριμένο γεγονός.

Οι ενότητες του θεάματος οδηγούν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση, αλλά και την εγκατάσταση των προσφύγων, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου.».

 


 

 


 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σε Δήλωση μέσω ανάρτησης στην σελίδα του προέβη ο Βουλευτής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: