Πολιτιστικές Αυλές 2022-23… 9 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου στη Κατερίνη Πιερίας

 

Με πρωτοβουλία της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας σε συνεργασία με το Μουσείο Ραδιοφωνίας Ελλάδος και την Ακαδημία ” Κένταυρος ” και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών Γενική Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διοίκησης και υποστηρικτή της Ολυμπιάδα για το Νερό σας προσκαλούμε να έρθετε στην Ολυμπιακή Ακτή Ποσειδώνος 23 στην Villa Ilios στην Κατερίνη Πιερίας στις παρυφές του Ολύμπου στις 9-10 & 11 Σεπτεμβρίου στην Εκδήλωση « Πολιτιστικές Αυλές 2022-23 ».

kalitheapress gr

 

Σας καλούμε σε ένα ευχάριστο πολιτιστικό τριήμερο, να ενημερωθείτε για τις δράσεις που προβλέπουμε μέσα στο 2022 – 23, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τους στόχους μας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού
και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η συμμετοχή της Helenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) στις εργασίες που πραγματοποίησε για δύο χρόνια στα Βαλκάνια το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης, σηματοδότησε μια βιωματική μαρτυρία της σύνθετης εφαρμογής που αφορούσε τις πολιτιστικές αυλές με την συμβολή πολύγλωσσων ραδιοφώνων. Ως χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπιακή Ακτή της Κατερίνης στην Πιερία των Πολιτιστικών Αυλών 2022-23, γνωρίζουμε πως εάν παρακολουθήσετε αυτή την εκδήλωση και συνομιλήσετε μαζί μας με τους οργανωτές και συνεργάτες μας θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα για τον συνδυασμό πολιτιστικών δράσεων με τα ειδικά αυτά πολύγλωσσα θεματικά ραδιόφωνα που εφαρμόζει το Μουσείο Ραδιοφωνίας μέσα από τις δράσεις του Ποδηλάτη του Κόσμου ( Ραδιοποδηλάτη ). Παράλληλα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε για την Εταιρία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις που αναπτύσσει αλλά και για την Ακαδημία ” Κένταυρος” που σχεδιάζει εναλλακτικές δράσεις για την περιοχή της Πιερίας με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό ενδιαφέρον .

διάβασε και αυτό  Eurovision 2021: Στον Α’ Ημιτελικό η Αυστραλία και η Κύπρος και στον Β’ Ημιτελικό η Ελλάδα

Η εκδήλωση «Πολιτιστικές Αυλές 2022-23» αφορά την αλληλεπίδραση μελετών, εφαρμοσμένων επιτυχημένων δράσεων και εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις τέχνες και την καινοτομική δια δραστική επικοινωνία ειδικά της ραδιοφωνίας και των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Εταιρία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας με πετυχημένες εικαστικές δράσεις όπως αυτή με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο «Naoussa Urban Art Festival 2020» και συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Νάουσας, ο Σύλλογος Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων – Τέχνη σε δημόσιο χώρο» (Farbfieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ της Γερμανίας και η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, απέδειξε πως η καλές τέχνες έχουν μια μεγάλη δυναμική βελτίωσης της αισθητικής μιας αστικής γειτονιάς συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του πολίτη να βιώσει το σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι εικαστικές τέχνες στην κοινωνία μας και να έρθει σε επαφή με καλλιτέχνες από όλο το κόσμο.

Παράλληλα το Μουσείο Ραδιοφωνίας με έδρα την ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) μέσα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης πραγματοποιεί μια δύσκολη αποστολή με θέμα ο ρόλος της ραδιοφωνίας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης συνδυαστικά με τις πολιτιστικές αυλές » αποδεικνύοντας πως ακόμη και δίχως καμιά κρατική βοήθεια αλλά μόνο με εθελοντισμό σε συνεργασία των ιδιωτών επιχειρηματιών, ΜΜΕ και φορέων πολιτισμού, μπορούν να καταφέρουν θαυμαστά αποτελέσματα στην προβολή μιας περιοχής. Για δύο χρόνια με μια επιτόπια βιωματική έρευνα και πρακτικές εφαρμογές η ομάδα του Μουσείου Ραδιοφωνίας και οι συνεργάτες του, εφάρμοσαν πρακτικές της ωφελιμότητας των νέων ραδιοφωνικών πολύγλωσσων σταθμών ως εργαλεία εξωστρεφούς επικοινωνίας συνδυαστικά με δράσεις και υποδομές ( π.χ. art Gallery σε απομακρυσμένα χωριά ) με πολιτιστικό περιεχόμενο, βοηθώντας την τουριστική ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής. Η δράση ήταν ένα επικοινωνιακό μοντέλο που έτυχε την στήριξη του Βαλκάνιου Δημοσιογραφικού κόσμου που πρόβαλε με πολλά ρεπορτάζ και ένα ντοκιμαντέρ την χρησιμότητα πολύγλωσσων web radio. Παράλληλα σημαντική ήταν η στήριξη και συμμετοχή της Hellenic Media Group ( Δημοσιογραφικό Εθελοντικό Δίκτυο ) που συμμετείχε εθελοντικά στην επικοινωνιακή και ηθική στήριξη του εγχειρήματος. Η δράση και εφαρμογή κράτησε για δύο χρόνια σε ένα απομακρυσμένο χωριό των Βαλκανίων ( Rajdavitsa )που χιλιάδες ακόλουθοι από όλο το κόσμο παρακολουθούσαν καθημερινά την εξέλιξη των εργασιών.

διάβασε και αυτό  ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΙΣΝ - Στο δρόμο: Μια συζήτηση για την Αστεγία με Αστέγους

Η δράση ξεκινά να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις με την υποστήριξη και συνεργασία πλέον της Εταιρία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας που παρακολουθεί στενά τις εργασίες και παίρνει σημαντικές συνεργατικές πρωτοβουλίες για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και Ευρώπης. Ουσιαστικά είναι μια συνδυαστική δράση πρόσμιξης εμπειριών όλων των συνεργατών που συμμετέχουν στην εκδήλωση που δίνει μια προστιθέμενη αξίας στο χώρο του πολιτισμού με βάση την αναγκαιότητα μιας πιο δυναμικής και αποτελεσματικής ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις αξίες των τεχνών σε συνεργασία ειδικά με τον δημοσιογραφικό κόσμο που στηρίζουν τις τέχνες και τα γράμματα. Σας καλούμε να μάθετε περισσότερα για το σχεδιασμό και στόχους των Πολιτιστικών Αυλών 2022 – 23 στις 9-10 και 11 Σεπτεμβρίου στην τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης – Πιερία στη Villa Ilios σε μια δράση παράδειγμα για το πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο είναι ακόμη και σε ένα μικρό προαύλιο χώρο να πραγματοποιούμε μικρές και μεγάλες πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού όλο το χρόνο. Στόχος μας είναι να υπενθυμίζουμε τις αξίες του πολιτισμού, να αναδεικνύουμε παλιούς και νέους καλλιτέχνες που δεν γίνεται γνωστό το έργο τους από τα ΜΜΕ αλλά και να προβάλλουμε την γειτονιά, την πόλη, το χωριό και την περιοχή μας ως μια κοιτίδα πολιτισμού, μέσα σε έναν κόσμο που χρειάζεται την συνοχή των κατοίκων της γειτονιάς , του χωριού, της πόλης και της χώρας για πρόοδο και ευημερία. Παράλληλα θα ενημερωθείτε για τους στόχους μας στην Περιοχή της Πιερίας που αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή πολιτισμού με ένα ιδιαίτερης ομορφιάς και αξίας φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που χρίζει προστασίας, αλλά και τα σχέδιά μας για δράσεις στην Ελλάδα και Ευρώπη.

διάβασε και αυτό  Ο Χιώτης μερακλής που έφτιαξε 60 φιγούρες του θεάτρου σκιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης και το Campervan πρότυπη κινητή ραδιοφωνική μονάδα της συνεργασίας μεταξύ Εταιρία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας, Μουσείου Ραδιοφωνίας και Ποδηλάτη του Κόσμου ( ραδιοποδηλάτη ).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού
και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται απευθείας

από 4 σταθμούς: https://radios.studio110.eu/radio/8020/radio.mp3?fbclid=IwAR1wbRjxMle3vjYyumWG3oqyz_FmXTLIWU6v3N2i0J44JzGfOMMLZMSulLA

από http://www.grlife.de/?fbclid=IwAR1y2XIrmYLfPqDS3jsJmK3jK8MaW8Z2TeptyYOyd84lmUxTCCpZwJxlCD4

 και από το Βαλκανικό Radio Strimonika http://www.strimonika.eu/

Χορηγός επικοινωνίας Helenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο )

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μετά την πλήρη ανακαίνισή του, προσθήκη δεκάδων νέων εταιριών και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: