ΔΗΚΕΚ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  – ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιθέας ( ΔΗ.Κ.Ε.Κ.) με  πολλαπλές και πολύπλευρες δραστηριότητές, αποτελεί  ακόμη ένα εργαλείο του Δήμου Καλλιθέας, μέσω του οποίου αναπτύσσεται και επιτελείται το κοινωφελές έργο του.

 

Κύριος σκοπός της ΔΗ.Κ.Ε.Κ είναι η οργάνωση και παροχή υπηρεσιών στους τομείς της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, της Παιδείας, και του Πολιτισμού.  Η ΔΗΚΕΚ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών και εξασφαλίζει τις βασικές προϋποθέσεις ώστε να διάγουν μία αξιοπρεπή ζωή, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην πρόσβαση βασικών αγαθών και υπηρεσιών. 

 

Οι υπηρεσίες “Κοινωνική Μέριμνα” και “Βοήθεια στο Σπίτι”, παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένα, μοναχικά, άπορα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας και συγκεκριμένα υποστηρικτική κοινωνική εργασία, συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συνοδεία σε νοσοκομεία, κατάθεση δικαιολογητικών σε δημόσιους φορείς, παρακολούθηση της υγείας των εξυπηρετούμενων, οικιακή βοήθεια, εξωτερικές εργασίες, ελαφριά καθαριότητα του χώρου κατοικίας.

Τα εργαλεία μας για την επίτευξη των στόχων μας είναι: 

  • Καταγραφή αναγκών των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ 
  • Επικοινωνία με αρμόδιες υυπηρεσίες και φορείς σε κεντρικό επίπεδο 
  • Προσέγγιση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ομάδας στόχου 
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ Γεώργιο Κουτσογιάννη

 

 

Την περίοδο της πανδημίας οι δομές “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας” και “Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας” εργάστηκαν και εργάζονται ανελλιπώς, ώστε να προσφέρουν στους ωφελούμενους όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές και υπηρεσίες.

 

Το “Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας” αποτελεί υπηρεσία ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους και επιτελεί διαγνωστική εκτίμηση συναισθηματικών δυσκολιών καθώς και θεραπευτική αντιμετώπιση, αναλαμβάνοντας την διεξαγωγή ψυχοθεραπειών σε ατομική και ομαδική βάση, ψυχοδυναμικής και συστημικής κατεύθυνσης και λογοθεραπειών για την αποκατάσταση προβλημάτων λόγου και επικοινωνίας.  Παράλληλα, ένα ακόμη αξιόλογο μνημόνευσης πρόγραμμα είναι η λειτουργία ομάδων γονέων με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση στο ρόλο τους, καθώς επίσης και ομάδες παιδαγωγών των παιδικών σταθμών του Δήμου, αλλά και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να συμβάλλουν θετικά και υποβοητικά στην προσαρμογή και ομαλή ένταξη των παιδιών και εφήβων στο σχολικό πλαίσιο. 

διάβασε και αυτό  Πλατεία Δαβάκη

Το  “Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας”, κατά την περίοδο της κρίσης, αναλαμβάνει να παρέμβει διεπιστημονικά σε περιπτώσεις που αφορούν ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση σε παιδιά, εφήβους, γονείς, άνδρες και γυναίκες – φαινόμενα που, δυστυχώς, μελέτες κατά την περίοδο της πανδημίας έδειξαν ότι βρίσκονται σε έξαρση.

Πέραν του σημαντικού κοινωνικού της έργου η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση των προβληματισμών της τοπικής κοινωνίας και την άμεση ανταπόκρισή της, στις ανάγκες αυτών των προβληματισμών, με άρτια οργανωμένες κοινωνικές και επιστημονικές δράσεις. 

 

Πρωταρχικός στόχος της δημοτικής επιχείρησης είναι όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και προσιτές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, διασφαλίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή στον Δήμο Καλλιθέας με εκφράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και έκδηλη εγκατάσταση ισχυρής Κοινωνικής Συνείδησης.

 

Πληροφορίες: Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00 στο 2109530161.

Διεπιστημονική ομάδα του  Συμβουλευτικού Κέντρο Οικογένειας «ΣΚΟ» Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2109579090.

 

 

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Μάνος Κατράκης γεννήθηκε στην Κρήτη στις 14 Αυγούστου του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: