Δηλώσεις Ν. Παπαθανάση για στήριξη της αγοράς

“Επειδή η κυβέρνηση δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία με μέτρα που θα φτάσουν μέχρι το τέλος. ‘Οταν κάνουμε τον απολογισμό τότε κλάδοι που έχουν πληγεί θα δούμε ποιος χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη”, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Από τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ η χώρα μας είχε μείωση 33,2% στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ είχαμε μια σημαντική αύξηση των εξαγωγών, πρόσθεσε και επισήμανε:

“Σαφώς υπάρχει μείωση του τζίρου όταν έχουμε λοκντάουν και δεν λειτουργούν τα καταστήματα, όμως 24 δισ. έπεσαν στην οικονομία και άλλα 16 πέφτουν αυτή τη στιγμή, φτάνουμε στα 40 δισ. στήριξη της αγοράς. Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για μια αρνητική εικόνα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πανδημία, να συνεχίσουμε τη στήριξη της οικονομίας, να κάνουμε απολογισμό, να δούμε ποιος έχει ανάγκη και να τον στηρίξουμε και να δούμε τότε ποιος και αν θα κλείσει”, είπε επίσης.

“Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις, αλλά να επανέλθει η αγορά και σε αυτό θα βοηθήσει το ότι η χώρα δανείζεται με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: “Κάποιοι τροποποίησαν τον τρόπο λειτουργίας και μπήκαν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι εδώ για να μείνει και θα δημιουργήσει συνθήκες και για την επόμενη ημέρα και εμείς στο υπουργείο δημιουργούμε τις συνθήκες για να μπουν περισσότερες επιχειρήσεις λιανικής στο ηλεκτρονικό εμπόριο”.

Για τις λαϊκές αγορές επισήμανε ότι “δεν σταμάτησαν να λειτουργούν ούτε μια μέρα, ενώ το υπουργείο τις στήριξε με μέτρα”.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια από το να μπαίνουν όλα τα στοιχεία σε ένα σύστημα και να τα βλέπουν όλοι, τόνισε και επανέλαβε ότι δενν χάνεται καμία άδεια από τις υπάρχουσες.

διάβασε και αυτό  Νέα Δημοκρατία: ο Πολάκης "γράφει" για τον Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

“Σεβόμαστε πάρα πολύ τη λειτουργία των εμπόρων λαϊκών αγορών. Οι φορείς (που δίνουν τις άδειες) θα μείνουν οι ίδιες, η Αττική, η Θεσσαλονίκη κλπ, αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που θα δίνονται οι άδειες, θα δίνονται μέσα από ένα ψηφιακό σύστημα. Οι δήμοι θα συνεχίσουν να εκδίδουν τις άδειες μέσα όμως από το ηλεκτρονικό σύστημα που θα διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης”, διευκρίνησε, σχολιάζοντας ότι “σε κάθε αλλαγή υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά υπάρχει διάλογος, αυτή τη στιγμή υπάρχει διαβούλευση για το νομοσχέδιο”.

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Την εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως κοινή προτεραιότητα έθεσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: