Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021: Δράσεις από το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική καμπή για την κοινωνία μας, τα μουσεία καλούνται να γίνουν πρωτοπόροι στη νέα εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη δυσμενή υγειονομική συγκυρία, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021 θα εορταστεί  και φέτος ψηφιακά.

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό των Μουσείων 2021 με τις παρακάτω δράσεις:

  • Τα πράγματα αφηγούνται την ιστορία τους ( 17-21/05/2021)Ηλεκτρονική παρουσίαση αντικείμενων, συνοδευόμενα από προφορικές μαρτυρίες προσφύγων, συνθέτουν την ιστορία των μικρασιατικών αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου.
  • Παρουσίαση της Μουσειοσκευής (18/05/2021)

Ηλεκτρονική παρουσίαση της Μουσειοσκευής του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «βγαίνει έξω από τα τείχη».

  • Παρουσίαση προφορικής μαρτυρίας (18/05/2021)Συνέντευξη των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας με απόγονο των Μικρασιατών προσφύγων.

Όλες οι δράσεις μας θα ανέβουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος,
καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου.

Πηγή: xtypos.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Eπίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Απάντηση

Recommended
Συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: