App Icon

AFFIDEA Ψηφιακή Χαρτογράφηση, Δερματοσκόπηση και Εξέταση σπίλων Έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

Η Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος. Στο Δερματολογικό Ιατρείο της Affidea Περιστερίου εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης και χαρτογράφησης Fotofinder (Vexia medicam 1000s), το πιο αξιόπιστο σύστημα παγκοσμίως για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και την διάγνωση και καταγραφή πολλών δερματικών βλαβών και παθήσεων του δέρματος, των ονύχων και των τριχών.

Δερματοσκόπηση
Η Δερματοσκόπηση είναι μία μη επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιείται στη διάγνωση μελαγχρωματικών και μη βλαβών του δέρματος. Με την βοήθεια ενός ειδικού μικροσκοπίου καθίστανται ορατά μορφολογικά χαρακτηριστικά των βλαβών που δεν είναι δυνατό να δούμε με γυμνό μάτι και τα οποία βρίσκονται κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της δερματοσκόπησης έχει όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στη διάγνωση κακοηθών
και καλοηθών βλαβών του δέρματος, όπως και σε φλεγμονώδεις παθήσεις και παθήσεις ονύχων και τριχών.
Η δερματοσκόπηση είναι μία μέθοδος που επιτρέπει τη διάγνωση του κακοήθους μελανώματος σε πολύ πρώιμο στάδιο, με την προϋπόθεση ότι ο δερματολόγος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία. Ο καρκίνος του δέρματος θεραπεύεται, αν διαγνωσθεί εγκαίρως.

Χαρτογράφηση σπίλων

Με τη χρήση ειδικής κάμερας, συνδεδεμένης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, γίνεται συστηματική καταγραφή και ψηφιακή απεικόνιση όλων των σπίλων (ελιών) του σώματος ανά διαστήματα που ορίζονται από τον ιατρό δερματολόγο, με σκοπό την παρακολούθηση αυτών και σύγκριση των απεικονίσεων.
Έτσι μπορεί να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει αλλαγή σε προϋπάρχοντες σπίλους ως προς το μέγεθος, χρώμα και σχήμα, τόσο μακροσκοπικά όσο και δερματοσκοπικά, αλλά και να εντοπιστούν νέες βλάβες.

διάβασε και αυτό  Διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό στο προσωπικό του ΙΣΑ απο το δίκτυο γιατρών και νοσηλευτών των κινητών ομάδων της περιφέρειας Αττικής

Η τακτική επαναληπτική εξέταση δίνει τη δυνατότητα άμεσης εντόπισης νέων και μεταβαλλόμενων σπίλων. Η εξέταση είναι απολύτως ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Η χαρτογράφηση σπίλων είναι μια εξέταση που σώζει ζωές!

Τι μπορεί να κάνει το πρωτοποριακό σύστημα FotoFinder

 Λεπτομερή καταγραφή κάθε σπίλου ξεχωριστά

 Έγκαιρο εντοπισμό νέων σπίλων. Ακόμη και ελάχιστες μεταβολές στην μορφολογία του
σπίλου μπορούν να εντοπιστούν έγκαιρα

 Τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης και οι εικόνες αποθηκεύονται και μπορούν να συγκριθούν σε μελλοντικές επανεξετάσεις, παρέχοντας πληροφόρηση για πιθανές
μεταβολές των ήδη υπαρχόντων σπίλων

 Συστηματική παρακολούθηση των σπίλων, που είναι και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης

 Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πραγματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια καταγραφή σπίλων, ακόμη και σε περιοχές που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι ασθενείς. Άρτιες υποδομές, εξελιγμένος εξοπλισμός και εξειδίκευση στην υπηρεσία των πολιτών

Η εξειδικευμένη ομάδα του oμίλου Affidea προσφέρει την απαιτούμενη ολοκληρωμένη διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση όλων των δερματολογικών παθήσεων. Οι άρτιες υποδομές, ο εξελιγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός και η εμπειρία του ιατρικού προσωπικού υπόσχονται τη σύγχρονη, αποτελεσματική και κυρίως ανθρώπινη προσέγγιση κάθε ασθενούς, η οποία αντανακλά τη δέσμευση του ομίλου Affidea για παροχή ασφαλούς, ποιοτικής και αποτελεσματικής φροντίδας προς τους εξεταζόμενους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό για έναν ολοκληρωμένο δερματολογικό έλεγχο ή μία προληπτική εξέταση και έλεγχο σπίλων, με τον πλέον κορυφαίο εξοπλισμό και το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας.
Affidea Περιστερίου, Θηβών 177, Τ: 210 5760460 – 210 5760345, E: peristeri@affidea.com

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 312 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.

διάβασε και αυτό  Η ορκομωσία της Πρώτης Γυναίκας Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, που συνεχώς επεκτείνεται, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το
ISO 15189.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Πακέτο από 18 διαφορετικές παροχές, είτε σε είδος είτε και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel