Δημήτρης Κάρναβος Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση δεύτερη θέση ο Δήμος Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας κατέλαβε την  δεύτερη θέση στο Β΄ κύκλο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» (ELoGE), του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), με αρωγό την ΚΕΔΕ και την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η βράβευση του Δήμου μας με το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση για τις προσπάθειες που κάνουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλλιθέας για μία καλύτερη και αποτελεσματικότερη διοίκηση και πάνω από όλα για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Τα αποτελέσματα του προγράμματος που βασίστηκε σε ανώνυμη ψηφοφορία πολιτών και εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στην τελετή που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη των καλών πρακτικών των Δήμων, αλλά και του ρόλου που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα των πολιτών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, η ευρωπαϊκή αυτή δράση στοχεύει στην αναγνώριση και πιστοποίηση των Δήμων που επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Καλής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Εκπροσώπηση – συμμετοχή των πολιτών και δίκαιη διεξαγωγή εκλογών, ανταπόκριση, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, προσβασιμότητα και διαφάνεια, κανόνες δικαίου, δεοντολογία, ικανότητα και επάρκεια, καινοτομία και προσαρμοστικότητα, βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός, υγιής δημοσιονομική διαχείριση, ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή, λογοδοσία για το έτος 2020.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Καλλιθέας  είχε βραβευθεί και στον πρώτο κύκλο του προγράμματος (2017-2018)

φωτογραφία Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΙΤΑ Ηλία Αποστολόπουλο.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  4η παράσταση του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα»- Κρατήσεις θέσεωνΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
   Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ σήμερα στις επίσημες ανακοινώσεις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel