App Icon

Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στο OPEN για τις επιπτώσεις του ΜΠΑΛΛΟΥ στην περιοχή

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε παρέμβαση του στην πρωινή εκπομπή του OPEN “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ” αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η κακοκαιρία χτες στην περιοχή. Διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα του Δήμου Καλλιθέας η υπόγεια διάβαση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα  το λεωφορείο, που βούλιαξε την Πέμπτη στο νερό στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, κάτω από τη γέφυρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Αιτία είναι όπως ανέφερε σύμφωνα με την τεχνική εταιρεία του Δήμου είναι ότι ο συλλεκτήρας των ομβρίων υδάτων δεν είχε συνδεθεί με τον Ιλισσό ποταμό με αποτέλεσμα  από την ανάδοχο εταιρεία που κάνει τα έργα στο παραλιακό μέτωπο δεν ήταν συνδεδεμένος κάτι που έγινε χτες το βράδυ.  Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του Δήμου ήταν από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα για την πρωτόγνωρη αυτή κακοκαιρία, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.  Όσο αφορά για τον πίδακα που έσκασε στην Καλλιθέα  η μεγάλη πίεση της βροχής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το θέμα.

Σας παραθέτουμε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα παράλληλα και την ανακοίνωση της ΟΣΥ για το λεωφορείο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε για την κακοκαιρία η βροχή των 8 ωρών περίπου χθες, προσμετράται στο ένα τρίτο του μέσου όρου σε επίπεδο πυκνότητας της χρονιάς. Υπήρξαν ακραία φαινόμενα, υπήρχαν προβλέψεις από τους μετεωρολόγους και η πόλη λειτουργούσε με προσοχή. Πέρασε ξώφαλτσα από την Αττική στην ακραία του φάση το φαινόμενο και υπήρξαν βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων κάποια προληπτικά μέτρα, γιατί είχε γίνει αναφορά για πάρα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα για το διάστημα 03:00-06:00 το πρωί. Ευτυχώς ήταν λιγότερα του αναμενόμενου και γι’ αυτό παραδόθηκε στην κυκλοφορία γρηγορότερα ο Κηφισός και η παραλιακή, στις 06:30 αντί στις 08:00». Αυτή την ώρα, είναι ομαλοποιημένη η κατάσταση στην κυκλοφορία του λεκανοπέδιου σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ενώ υπάρχουν μικρά ζητήματα σε κάποιους δρόμους γειτονιών των δήμων. «Στο σημείο, κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου έγινε υπερχείλιση λόγω του Ιλισού, μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απορροή των υδάτων και θα έχουν απομακρυνθεί τα φερτά. Όλα τα υπόλοιπα έχουν αποκατασταθεί, πλήρως».

διάβασε και αυτό  Κωνσταντίνος Μαριάκης.Η Εταιρεία Νέα Διαγνωστική Διάσταση διαθέτει τέστ για το SARS-Cov-2

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. ‘Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

5399124.jpg
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

5399114.jpg
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

ρεπορτάζ Χρήστος Πουλόπουλος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Η μη συμμετοχή της στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel