Διώρυγα Σουέζ: Άρχισε να επιπλέει και πάλι το “Ever Given”

Την είδηση της αποκόλλησης του “Ever Given” μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. “Πρόκειται για πολύ θετικό γεγονός. Δίνει το σήμα ότι πρέπει να αποκατασταθεί επιτέλους η ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Το περιστατικό είναι απολύτως ενδεικτικό για τη σημασία της ναυσιπλοΐας σε ρόλο ατμομηχανής στην παγκόσμια οικονομία”, είπε στην ΕΡΤ Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping.

Στο παρακάτω βίντεο, που τράβηξε καπετάνιος άλλου πλοίου, φαίνεται το “Ever Given” να επιπλέει και πάλι.

 

Δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού, ωστόσο η είδηση σκόρπισε τον ενθουσιασμό καθώς περίπου 369 είναι τα πλοία, μεταξύ αυτών 16 με ελληνική σημαία, που παραμένουν εγκλωβισμένα εκεί για έκτη μέρα, στο 151ο χιλιόμετρο της νότιας πλευράς της διώρυγας.

Δείτε παρακάτω βίντεο από τη στιγμή που επιτυγχάνεται η αποκόλληση και από τα παρακείμενα ρυμουλκά ηχούν πανηγυρισμοί.

 

Το Ever Given, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά.

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σήμερα 29 Μαρτίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: