Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου 85% το ποσοστό εμβολιασμένων στις προνοιακές δομές

Η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στην εκπομπή Ενημέρωση 10-12  της  ΕΡΤ, μίλησε για το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις δομές αναπηρίας και γήρατος έπειτα από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε όπως φαίνεται και στο σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή, ότι από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δομές αναπηρίας και σε δομές γήρατος σε όλη τη χώρα, βλέπουμε ότι το μέτρο απέδωσε. Σήμερα έχει φτάσει στο 85%

«Στις 12 Ιούλιου πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές αυτές είχαμε ένα ποσοστό 62% που ήταν εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Χθες Παρασκευή, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και κατόπιν της δυνατότητας των εργαζομένων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το εάν τυχόν είχαν κάποια πιστοποιημένη ιατρική πάθηση όπως μια αλλεργία ή μια καρδιολογική πάθηση που τους εμπόδιζε να εμβολιαστούν, από το 62% είμαστε στο 85%.

Είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε κι έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα μια φορά έβαλαν πλάτη στην προστασία των πιο ευάλωτων μέσα στα ιδρύματα κι έτσι από 62% όλων των εργαζομένων στα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουμε πάει στο 85%. Συγκεκριμένα στο δημόσιο είδαμε έναν υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων που σήμερα είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη τουλάχιστον δόση. Δηλαδή στους εργαζόμενους των δημόσιων δομών από εκεί που ήμασταν στο 42% σήμερα έχουμε υπερβεί το 90%», τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, η κ. Μιχαηλίδου.

πηγή vimapress

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας Πολιτιστικό Καλοκαίρι και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: