Πιερρακάκης: Νέο Νομοσχέδιο για Drones, Τεχνητή Νοημοσύνη και Μικροδορυφόρους

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα δώσει 200 εκατομμύρια ευρώ, στην Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος, ώστε η χώρα μας, να αποκτήσει τους δικούς της μικροδορυφόρους, (όπως πχ Starlink, Amazon κλπ), με στόχο και την καλύτερη τηλεπικοινωνία, αλλά παράλληλα την Πολιτική Προστασία και την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων

 

Στις αναδυόμενες τεχνολογίες & Νέες υπηρεσίες που θα απλουστεύσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες με το Δημόσιο, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή των πολιτών, έρχονται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατίθεται τη Δευτέρα προς συζήτηση στη Βουλή.

Ενδεικτικά, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι μία επιχείρηση που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τους εργαζομένους, θα υποχρεούται να τους ενημερώνει, ή θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται drones για ταχυδρομικές υπηρεσίες.

 

Μία ακόμη απλούστευση – νίκη κατά της γραφειοκρατίας είναι επίσης η ενοποίηση των πιστοποιητικών κληρονομιάς, από τέσσερα σε ένα. Οσον αφορά την πλατφόρμα «Μίτος» ο υπουργός εξήγησε ότι μέσω αυτής θα μπορεί το κράτος να μετράει το σύνολο των διαδικασιών μεταξύ κράτους και πολίτη.

 

 

 

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που θα μπορεί να έχει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο, επανέλαβε ότι πριν το τέλος του μήνα το δίπλωμα, η άδεια οδήγησης και η ταυτότητα θα είναι στο κινητό.

 

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 200 εκατ. στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για να αποκτήσει η Ελλάδα δικούς της μικροδορυφόρους με στόχο, όχι μόνο τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και την Πολιτική Προστασία και τη διαχείριση των συνόρων.

Πηγή: Protagon.gr
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Παύλος Γερουλάνος: το σχέδιο μου για την Αναγέννηση της παράταξης και της χώραςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Τι καλύτερο από μία εκδρομή με το αγαπημένο σας δίτροχο;…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel