Δωρεάν rapid test για όλους στα φαρμακεία

Δωρεάν rapid test θα μπορούν να κάνουν συντόμως όλοι οι πολίτες. Πού θα τα βρίσκετε και τι πρέπει να ξέρετε.

Τη διάθεση δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Τα τεστ θα είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλα τα φαρμακεία.

Ειδικότερα, από το τέλος Μαρτίου, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του και να τον δίνει στο φαρμακείο ώστε να μπορεί να κάνει δωρεάν τεστ.

Σημειώνεται πως κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα τεστ την εβδομάδα.

«Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χορήγηση δωρεάν τεστ, που ο καθένας θα μπορεί να προμηθεύεται από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ του. Θα μπορούν να γίνονται το λιγότερα 300.000 τέτοια τεστ κάθε εβδομάδα, με δυνατότητα κάθε πολίτης να κάνει ένα τεστ την εβδομάδα. Ο καθένας θα μπορεί να παίρνει δωρεάν έως τέσσερα το μήνα, ένα για κάθε εβδομάδα. Εκατομμύρια από αυτά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από τα τέλη του μήνα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος.

Νέα μέτρα για κορονοϊό
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Νέα μέτρα για κορονοϊό

Όπως ξεκαθάρισε, τα συγκεκριμένα τεστ διαφέρουν από τα rapid που διενεργούνται έως τώρα και ο καθένας θα μπορεί να τα κάνει μόνος του, στο σπίτι του, ελέγχοντας τον εαυτό του και την υγεία του, ενώ δεν θα δηλώνεται σε βάση δεδομένων, όπως γίνεται τώρα με rapid και μοριακά.

Πηγή: sputniknews.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κατερίνα Σακελλαροπούλου η γυναικοκτονία δεν είναι ευθύνη των δολοφονημένων γυναικών

Απάντηση

Recommended
Με μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: