Eπραγματοποιήθη η διαδικτυακή εκδήλωση της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β., με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Sample Codes

Στις  29 Ιανουαρίου 2021 και ώρα  7.00 μ.μ. η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β, διοργάνωσε την ετήσια, και 20η  κατά σειρά, εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών – προστατών Αγίων της παιδείας. Η Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους σημερινούς λειτουργούς της παιδείας και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής της περιφέρειας.

Η εφετινή εκδήλωση, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού,  επραγματοποιήθη διαδικτυακά.

Προηγήθη στις 18:00 σε διαδικτυακή αναμετάδοση η Ακολουθία του Εσπερινού από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αντώνιος.

Ακολούθως προεβλήθη ολιγόλεπτο «βίντεο» για την ζωή,  το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.

Στην συνεχεία, κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Συνέδρους, οι οποίοι ανταπεκρίθησαν στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας επισημαίνοντας, ότι « Η πανδημία του κορονοϊού μας αναγκάζει την εφετινή εκδήλωση, να μην την πραγματοποιήσουμε διά ζώσης αλλά για πρώτη φορά διαδικτυακά. ‘Όμως, παρά ταύτα δοξάζομε τον άγιο Θεό, διότι με την βοήθεια των τεχνολογικών μέσων μας δίδεται η δυνατότης να την πραγματοποιήσουμε έστω και έτσι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα «σπάσει» η αλυσίδα των ετησίων αυτών συναντήσεων, που μας δίδει την χαρά του συμπροβληματισμού  επάνω στο ζωτικό και πολύτιμο αντικείμενο της παιδείας και στις ανάγκες και τα προβλήματα όσων την διακονούν».

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, γνωστό στο Πανελλήνιο ως «π. Λίβυο».

Ο π. Χαράλαμπος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική πρόσκληση, παρουσίασε με γλαφυρό, άμεσο, εύστοχο και σύγχρονο λόγο, το θέμα «Η ελευθερία και ο άνθρωπος κατά την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών».

διάβασε και αυτό  Δωρεάν εξ΄ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ο Ομιλητής, ανέπτυξε, μέσα από την διδασκαλία και θεολογία των Καππαδοκών πατέρων αλλά και την συνολική παράδοση της Εκκλησίας, την ανθρωπολογία των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι η ελευθερία είναι το δώρο του Θεού στον άνθρωπο το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα δημιουργήματα.

Ο π. Χαράλαμπος συνέδεσε την ελευθερία με την αγάπη, με την μετάνοια, την Ευχαριστία και τα έσχατα και υπεστήριξε, ότι ο άνθρωπος μόνον μέσα στην Ευχαριστιακή Κοινότητα της Εκκλησίας βιώνει την πραγματική ελευθερία και την κοινωνικότητα.

Μετά ταύτα, ανεφέρθη στο παράδειγμα του μακαριστού π. Γεωργίου Φλωρόφσυ και εξήγησε πως βιώνεται η κατά Χριστόν ελευθερία στην προφητεία, την παρθενία, το μαρτύριο-μαρτυρία και στην άσκηση.

Τέλος μίλησε για την ελευθερία από τον θάνατο, διότι, όπως υπογράμμισε, η θεολογία των Τριών Ιεραρχών προτάσσει την απελευθέρωση του ανθρώπου από το παρελθόν του, και την ένταξή του στην τροχιά του μέλλοντος που ανοίγεται στην Βασιλεία του Θεού.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος μέσω ερωτήσεων και τοποθετήσεων εκ μέρους των συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών και Κατηχητών και του κεντρικού ομιλητή π. Χαραλάμπους.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Ομιλητή και τους συμμετέχοντες, έκλεισε την διαδικτυακή Ημερίδα με την ευχή του χρόνου να πραγματοποιηθή δια ζώσης.

Τον γενικό συντονισμό της συζητήσεως είχε ο π. Αντώνιος Χρήστου, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, ενώ την τεχνική υποστήριξη και κάλυψη είχε ο κ. Γεώργιος Αρβανίτης.

Μπορείτε να πατήσετε και να δείτε ολόκληρο τον Εσπερινό και την εκδήλωση εδώ.

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Δε σας ζητάει τίποτα ,απλά ,να τη σέβεστε και να…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!