Έφυγε ο Λαρισαίος Βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος

Έφυγε από τη ζωή ο επί χρόνια βουλευτής και στέλεχος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Είχε γεννηθεί στη Λάρισα στις 15 Γενάρη 1949 και ήταν γιος του βουλευτή της ΕΠΕΚ του Πλαστήρα, Ηλία Σκυλλάκου. Ως φοιτητής νομικής στην Αθήνα είχε έντονη δράση ενάντια στη χούντα.

Στο ΚΚΕ ξεκινά το 1974, ως μέλος του κόμματος, ενώ στη διάρκεια του 11ου Συνεδρίου το 1982, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Από το 1989 ως το 1993 ήταν βουλευτής Λάρισας, ενώ από το 1993 ως το 1996 διατέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Από το 2000 ως το 2012 εκλεγόταν σταθερά βουλευτής του ΚΚΕ ως και το 2012. Ήταν μια ιδιαίτερα σεμνή παρουσία και η απώλεια του σκορπίζει θλίψη, όχι μόνο σε συντρόφους και φίλους, αλλά και ευρύτερα, χάρη στο ήθος και την χαμηλών τόνων φυσιογνωμία του.

Είναι συγκινιτική η ανάρτηση του ξάδερφου του δημοσιογράφου διευθυντή του ΈΘΝΟΥΣ Αντώνη Σκυλλάκου στη σελίδα στο fb

“Γειά σου ξάδελφε, φίλε, σύντροφε, καθοδηγητή. Σου χρωστάω πολλά- δεν τα ξεχνάω. Όπως δεν ξεχνάω την εκδρομή με τον φοιτητικό σύλλογο στον Πλαταμώνα- μαθητής εγώ να τραγουδάμε “μικρό παιδί σαν ήμουνα και πήγαινα σχολείο”, όπως δεν ξεχνάω στη διαδήλωση στη Λάρισα μόλις έπεσε η χούντα που έδωσες το σύνθημα για το “κάτω ο 509” να γυρίσει η προσφυγιά. Δεν θα μιλήσω γιατί εσύ δεν ήθελες να μιλήσω. Σε αγαπούσα, σε αγαπώ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης 12 μέτρα 6,8 δισ. για την οικονομία – Έξι παρεμβάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Απάντηση

Recommended
Η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στην εκπομπή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: