Εγκαίνια για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2021 της Περιφέρειας Αττικής με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Αττικό Άλσος

Η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2021 του Θεάτρου «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος με συναυλία από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Γιάννη Μαρκόπουλο, σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21.00. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού σχεδιασμού της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και είναι αφιερωμένη στη μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας. 

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει μέρη από μουσικά του έργα όπως: «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», «Επί Σκηνής» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του από τα έργα «Ήλιος ο Πρώτος» σε ποίηση Οδ. Ελύτη, «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» «Μετανάστες» και «Εντεύθεν» σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, Μ. Ελευθερίου, Π. Θεοδωρίδη, Μιχ. Κατσαρού, Γ. Σκούρτη, Νίκου Καρούζου και του ίδιου του συνθέτη. 

Ερμηνευτές: η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, οι τραγουδιστές Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή. Έκτακτη συμμετοχή : Κώστας Μακεδόνας. 

Επί σκηνής συμπράττει το 20μελες φωνητικό σύνολο «Libro Coro» του Πειραιά και η 16μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία. 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  live Δευτέρα 8 Μαρτίου ημέρα της Γυναίκας 18:00 - 20:00 στην εκπομπή "Μαζί και Απέναντι με τον Δημήτρη Μπιζιώτα και την Τσικρικά Σταματούλα Οι Γυναίκες Κορωνοσκόποι της πρώτης Γραμμής

Απάντηση

Recommended
Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο υποψήφιος για την ηγεσία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: