Έγκριση χορήγησης εμβολίου στα παιδιά 12-15 στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η έγκριση της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά από 12 έως 15 ετών, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην Covid-19, θα επιφέρει και ανασχεδιασμό στην κατανομή των δόσεων από πλευράς των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς, μόνο για το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας, το κατώτατο ηλικιακό όριο διευρύνεται άμεσα.

Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo), το «πράσινο φως» για την Πολιτεία Νέας Υόρκης επρόκειτο να δοθεί για την Πέμπτη 13 Μαϊου, προκειμένου, για πρώτη φορά, οι ανήλικοι να αρχίζουν να εμβολιάζονται, βάσει των οδηγιών του CDC.

Ασφαλώς, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαϊου, η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να έχει έναν σημαντικό αριθμό εμβολιασμένων μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πριν ακόμη την έναρξη του σχολικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε και χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), δεν υπάρχει καμία πρόθεση, αναφορικά τουλάχιστον με τα δημόσια σχολεία, προκειμένου να θέσουν τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση επιστροφής στα διά ζώσης μαθήματα, όπως συμβαίνει με τα Πανεπιστήμια.

«Μιλήσαμε για αυτό το θέμα με την υγειονομική ομάδα και δεν θεωρούμε ότι είναι ο σωστός τρόπος για να ενεργήσουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο (Bill de Blasio), ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τη ροή και τα ποσοστά του εμβολιασμού στην αμερικανική μεγαλούπολη, η οποία, το 2020, χτυπήθηκε από την πανδημία όσο καμία άλλη περιοχή του πλανήτη.

Ασφαλώς, το μεγάλο ερώτημα, πέρα από τις όποιες προθέσεις των Αρχών και το κατά πόσον θα προσπαθήσουν να καταστήσουν -εμμέσως- απαραίτητο τον εμβολιασμό, είναι εάν οι γονείς -οι οποίοι έχουν τον τελευταίο λόγο- θα συναινέσουν προκειμένου να μπουν σε αυτή τη διαδικασία τα παιδιά τους ή θα προσπαθήσουν, σε πρώτη φάση, να «κερδίσουν χρόνο», αναμένοντας νέα δεδομένα ή επανεκτίμηση, έστω κι αν οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι δοκιμές είναι απολύτως επιτυχημένες και καθησυχαστικές.

διάβασε και αυτό  Δεν θα προπληρώνουν οι ασφαλισμένοι δικαιούχοι τα γυαλιά οράσεως - Θα παίρνουν voucher 100 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Pfizer, στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 2200 παιδιά από 12 έως 15 ετών, με το εμβόλιο να χορηγείται στα μισά εξ αυτών. Οι συμμετέχοντες βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση για δυο μήνες μετά τη δεύτερη δόση και, όπως προέκυψε, τα παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο παρουσίασαν ικανοποιητική ανοσοποιητική αντίδραση, δεν προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό ενώ, όσα παρουσίασαν άμεσες αντενδείξεις, δεν είχαν διαφορά από τις αντίστοιχες των ενηλίκων.

Σύμφωνα με την Pfizer, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες δοκιμές για παιδιά από 2 έως 11 ετών, τα οποία ίσως να μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη και το φθινόπωρο.

Πηγή: ekirikas.com


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε σήμερα στο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: