Εικόνες πανικού λόγω της έλλειψης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης στην Βρετανία

Η ενεργειακή κρίση,      εξακολουθεί να πλήττει τη Βρετανία  με τεράστιες ουρές να σχηματίζονται έξω από πολλά πρατήρια καυσίμων. Μεγαλώνει ο φόβος ότι θα υπάρξουν εικόνες πανικού λόγω της έλλειψης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.

Σχεδόν 400 πρατήρια καυσίμων προχώρησαν στην επιβολή δελτίου καυσίμων έως 30 λιρών, λόγω της εκτεταμένης ζήτησης των πελατών, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Λονδίνου επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά.

Λουκέτο σε άλλες δύο εταιρίες φυσικού αερίου

Οι δύο βρετανικές εταιρείες παροχής φυσικού αερίου Avro Energy και Green κήρυξαν πτώχευση, ανεβάζοντας το σύνολο στις έξι μέχρι στιγμής στην κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση που βιώνει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πλέον 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές βρίσκονται προς αναζήτηση νέου παρόχου, αφού κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενέργειας δεν μπορούν να επιβιώσουν την υπερμεγέθη αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο. Το κόστος χονδρικής αγοράς έχει τετραπλασιαστεί, κάτι που όμως δεν μπορούν να μετακυλήσουν στους πελάτες τους, που προστατεύονται από το ανώτατο όριο τιμής, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr.

Άδειες για “εισαγωγή” οδηγών από το εξωτερικό

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επισπεύδει τη χορήγηση βίζας εργασίας σε ξένους οδηγούς φορτηγών, με σκοπό να επιλυθεί το πρόβλημα προμήθειας καυσίμων στη χώρα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο κ. Τζόνσον αποφάσισε να χορηγήσει βίζα σε 5 χιλιάδες ξένους οδηγούς φορτηγών, καθώς πολλά πρατήρια καυσίμων έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Λονδίνου κινητοποίησε και τον στρατό για να συνδράμει τους οδηγούς φορτηγών να διοχετεύσουν καύσιμα στην αγορά.

διάβασε και αυτό  Επιστροφή φόρου στους εργαζόμενους με μπλοκάκια – Τι θα ισχύσει

Οι άδειες αυτές για την είσοδο και την εργασία πολιτών τρίτων χωρών στη Βρετανία, που θα έχουν ισχύ από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο, έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν την τεράστια έλλειψη σε οδηγούς φορτηγών, αλλά και εργατών σε πολλούς βασικούς τομείς της βρετανικής οικονομίας.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Τα προβλήματα προμήθειας καυσίμων οφείλονται κυρίως στην πανδημία του κορονοϊού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί φορτηγών από το εξωτερικό της χώρας να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης για τους νέους οδηγούς παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Ο ρόλος του Brexit

Η άφιξη νέων οδηγών από την Ε.Ε. περιπλέκεται επίσης από το Brexit, καθώς οι διαδικασίες μετανάστευσης είναι πλέον χρονοβόρες και απαιτούν περισσότερη γραφειοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι κάποια πρατήρια καυσίμων που διαχειρίζονται η βρετανική BP και η αμερικανική ExxonMobil έκλεισαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για αυτόν τον λόγο.

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών προκάλεσε προβλήματα παράδοσης στη χώρα, τα οποία με τη σειρά τους οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή και αυξανόμενα ανησυχητική έλλειψη καυσίμων.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: