Έξοδος του Μεσολογγίου: Ρίγη συγκίνησης στην αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη

Το απόγευμα του Σαββάτου (24/4) τελέστηκε μέγας εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο των Ηρώων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το τελετουργικό της Αναπαράστασης διατηρώντας όλα τα στοιχεία των προηγούμενων ετών. Προστέθηκαν και άλλα, τα οποία, υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού και της Ελευθερίας Ντεκώ, αποδίδοντας μια αισθητική αναβάθμιση που όχι μόνο δεν προσέβαλλε τον Ιερό χώρο όπως ακουγόταν συνεχώς από κακοπροαίρετους το προηγούμενο διάστημα, αλλά απεναντίας «φώτισε» και έδειξε το Μεσολόγγι στα πέρατα του κόσμου.
https://www.youtube.com/watch?v=luOjMddk-LA
Η αφήγηση των Στεφανίας Γουλιώτη και Νίκου Καραθάνου ήταν εξαιρετική ενώ η χορωδία του Δήμου «έδεσε» υπέροχα με το μουσικό σύνολο chores της Μαρίνας Σάττι και έδωσαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Χολέβα. Και βέβαια οι Μεσολογγίτες Θωμάς Θεοφιλάτος και Πέτρος Σιάμος όπως πάντα συγκίνησαν.
Πηγή: newsbomb.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  «Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ. Στο σπίτι των ηρώων. Η συγκλονιστική μαρτυρία του Κούλη Ζαμπαθά»

Απάντηση

Recommended
H ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες 57 ατόμων που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: