App Icon

ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Οι Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο,  ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους, για να περιφρουρήσουν, ως σήμερα,τις προσωπικές του ελευθερίες.  

Ελευθερία ήταν  μια λέξη κενή, που η ελληνική φιλοσοφία την γέμισε με νόημα και περιεχόμενο. Ελευθερία το μεγαλύτερο δικαίωμα του ανθρώπου, που το ελληνικό δαιμόνιο την ύψωσε σε πρώτη αξία σε πρώτιστο αγαθό, γι’ αυτό κι οι αγώνες του γι’ αυτήν  νοηματοδοτούν ολόκληρη την ιστορική του πορεία. Η ελευθερία που γέννησε η Ελλάδα   βύζαξε το γάλα της, αλλά τις ρίζες της τις πότισε το αίμα των παιδιών της.

  «Το μισό της αρετής η σκλαβιά το αφαιρεί» είπε ο μεγάλος μας παππούς ο Όμηρος και ο Έλληνας δεν ζει χωρίς αρετή και αξιοπρέπεια γι’ αυτό πάλαιψε με αυταπάρνηση για να κρατήσει αλώβητη την έννοια   κάθε είδους  ελευθερία. Η συνείδηση αυτή περί ελευθερίας και οι ηρωισμοί για την κατάκτηση και την διατήρησή της,  κάνανε συνώνυμες τις έννοιες Ελληνισμός και ελευθερία.

Τώρα τι συνέβη κι ανατράπη το εύλογο;

Γιατί τα ανθρώπινα πρόσωπα άλλαξαν αμφίεση; Γιατί  τα δικαιώματα  της προσωπικής ελευθερίας, της εργασίας, της ελεύθερης έκφρασης και σκέψης,  της ελεύθερης διακίνησης, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το δικαίωμα της υγείας, της διαφύλαξης του Εθνικού και πολιτιστικού πλούτους μας, έχασαν την ισχύ τους και πολλά ποινικοποιούνται. Αιώνια φάνταζαν τα δικαιώματα μας  και βολεμένοι σε ελευθερίες που δεν συμβάλλαμε καθόλου στην απόκτηση και στην διατήρησή τους,   ξεχάσαμε το βάρος και την αξία  τους, και με την ανοχή μας  συμφωνήσαμε στον εξολοθρεμό τους. Κι εξελίσσονται μπροστά μας εικόνες του παράλογου.
Σάββατο 5 Νοεμβρίου.   Τι είναι αυτή η εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι των Ελληνικών πόλεων;      Γιατί μιλιούνια οι αστυνομικοί στους δρόμους και ποιους εγκληματίες κυνηγούσαν;.«Κοίταζα χαμένη τους πολυδιάβατους δρόμους που σήμερα σαν να εισέβαλλαν εχθροί , Άνθρωποι σαν φερμένοι από άλλους τόπους , στριμώχνονται σαν να είναι η τελευταία μέρα του ανθρώπου στην γη θέλουν να προλάβουν.  Ήταν τόσο απαραίτητο, ω άνθρωπε ,να βγεις πρώτη μέρα της  απαγόρευσης  και να υπογράψεις την καταδίκη της ελευθερίας,  να ξεδιπλώσεις, εμπρός στα μάτια του τρίτου κι άσχετου την στραπατσαρισμένη σου αξιοπρέπεια.

διάβασε και αυτό  Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

 Ναι, το έκανες ,γιατί σε παραπλάνησαν, γιατί  κανένας δεν σε δίδαξε ότι η  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για τους προγόνους σου ήταν θεά ελληνική βγαλμένη από τα κόκκαλα τα ιερά των Ελλήνων.

Δεν το συνειδητοποίησες αυτό κι ας έψαλλες χιλιάδες φορές τον Ενθικόν  μας ύμνο. Κρίμα, τα παιδιά σου δεν θα τον μάθουν.

Ούτε πώς ήταν η ζωή πριν 50 χρόνια θα γνωρίζουν,γιατί θα ζουν σ’έναν κόσμο αλλιώτικο, με μια ασύλληπτη για το ανθρώπινο νου τεχνολογία,μόνο για τους  «ΑΡΕΙΟΥΣ»

Πώς   είδαν τα μάτια σου,Έλληνα , στους αστυνομοκρατούμενους δρόμους, αυτό που ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν κι όχι μόνο έμεινες άπραγος σ’αυτό που άλλη φορά θα σε έκανε θηρίο, αλλά συναίνεσες  και ξεδίπλωσες μπροστά  στα μάτια  απλών,αναρμόδιων  ανθρώπων τα προσωπικά σου δεδομένα, που μέχρι τώρα σε δασκάλευαν να τα κρατάς κρυφά, από οποιονδήποτε. Ναι, Έλληνα, ξεδίπλωσες  μπρος στα μάτια έκπληκτου υπαλλήλου οπού ξαφνικά απέκτησε ,ανειδίκευτος ων, την θέση ελεγκτού, τα διαπιστευτήρια της υποταγής σου.

Αυτά τα απόρρητα ιατρικά σου προσωπικά δεδομένα που σαν ο  γιατρός τα φανερώσει, θεωρείται επίορκος. Χαρτιά διαβατήρια, για είσοδο  στα μέχρι τώρα απλά και συνηθισμένα. Συνέβαλλες κι εσύ στην εφαρμογή του ανόσιου τούτου νόμου, χωρίς ενδοιασμούς και συνείδηση του τι πράττεις.

Το έπραξες γιατί σε κράτησαν έξω από την αλήθεια. Σε παραπληροφόρησαν κατά συρροή κι σ’ άφησαν έξω από την τραγική πραγματικότητα. Σε άφησαν να παλεύεις με τον κορωνοϊό, με τον φόβο, με τον θάνατο κι όλα τ’αλλα ψηλά γράμματα.

Για την καταστροφή του παλιού και την δημιουργία του θαυμαστού καινούριου κόσμου και ποια η θέση σου σ’αυτόν, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να σου πει δυο κουβέντες.   Γαντζώθηκες στου Κορωμοϊού τον φόβο και παραμέλησες αξίες και  ιδανικά που φωταγώγησαν, το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν καταλαβαίνεις γρι. Κι ας σου λένε:όταν επιστρέψουμε δεν θα βρούμε τίποτα από όσα αφήσαμε( Χαρδαλιάς).  Ποιος θα είναι αυτός ο κόσμος σε αφορά άμεσα, γιατί εσύ θα αποτελέσεις την νέα γενιά  δούλων της Νέας Τάξης.

διάβασε και αυτό  Ο Γεράσιμος Ζώτος μαζί μας με εκπομπή στο ErevnaPress webradio

Σήκω πάνω   Ελληνική Νεολαία. Λάθος σε καθοδήγησαν.  Μόνον εκείνα που  σου δημιούργησε η Ελληνική Ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχήν σου. Δεν υπάρχει για σένα  άλλη πραγματικότητα ,παρά η Ελληνική. Μόνον εκεί θα ξαναβρείς  τον εαυτόν σου. Μόνον μέσα στις Εθνικές παραδόσεις θα ξαναβρείς τον προορισμόν σου.  Τότε, ναι  τότε θα γίνει το θαύμα του επανελληνισμού μας.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ
(δασκάλα, λογοτέχνις)

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
 Σε 19 σημεία ανά την Ελλάδα θα διεξάχθουν δωρεάν rapid test οι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel