ΕλληνοΑμερικανικο Συμβούλιο Σωστή η αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων πρέπει και των Ποντίων

Την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC), καλώντας παράλληλα την ομογένεια σε κοινή δράση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Τύπου του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, που φέρει τις υπογραφές του προέδρου και του γενικού Γραμματέα του, Βασιλείου Ματαράγκα και Παναγιώτη Μπαλτατζή, αντίστοιχα, έχει ως εξής:

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) χαιρετίζει την επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον πρόεδρο Μπάιντεν. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, στο τέλος μιας εκατονταετούς εκστρατείας για την αναγνώριση αυτού του τεράστιου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητος.

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, του πρώτου τέτοιου είδους εγκλήματος για το οποίο χρησιμοποιήθηκε ο όρος «γενοκτονία» με την σημερινή του έννοια στο Διεθνές Δίκαιο, είχε αναγνωριστεί και από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου, Βουλή και Γερουσία, τον Απρίλιο του 2019. Τότε στην πρώτη παράγραφο αυτής της αναγνώρισης από το Κογκρέσο υπήρχε μια αρχική μνεία/αναγνώριση τόσο των Ελληνικών Γενοκτονιών όσο και των Γενοκτονιών των υπόλοιπων Χριστιανικών κοινοτήτων από τους Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η αρχική αυτή αναγνώριση επιτεύχθηκε χάρη στην συνεργασία του γραφείου του κόνγκρεσμαν Μπιλιράκη με αρκετούς ελληνοαμερικανικούς συλλόγους και οργανώσεις. Ανοίγει τώρα ο δρόμος για
τη συνεργασία και πάλι όλων μας στην ΠΛΗΡΗ αναγνώριση των γενοκτονιών αυτών.

Το Εθνικό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του προέδρου του Βασίλη Ματαράγκα, είναι έτοιμο για ανάληψη δράσης στο ζήτημα αυτό και στα λοιπά εθνικά θέματα. Καλούμε την Ομογένεια να εργαστεί ενωμένη για την επίτευξη του στόχου αυτού που πλέον δείχνει πολύ προσιτός. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με καλή πίστη και θέληση σε όσους συλλόγους και οργανώσεις το θελήσουν. Σε κάθε περίπτωση το Εθνικό Συμβούλιο σε προσεχή του συνεδρίαση θα εξετάσει το ζήτημα στις νέες του βάσεις και θα χαράξει πορεία δράσης.

διάβασε και αυτό  Σουηδία: Οκτώ τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ανεβάζει ταχύτητες η επιχείρηση “Ελευθερία” με στόχο τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: