Έναρξη της έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης»

Eπίσημη παρουσίαση της έκθεσης
«Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Αύριο, Τρίτη 8 Ιουνίου πραγματοποιείται η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα», στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η παρουσίαση θα γίνει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την επετειακή έκθεση συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Ίδρυμα Ευγενίδου και υλοποιείται στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».

Στην έκθεση παρουσιάζεται, μέσα από 125 αρχειακά τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια (πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά), η ελληνική Ιστορία που είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα, η εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και παράλληλα η πολεμική μαεστρία και η ικανότητα των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο.

Οι επισκέπτες έχουν ακόμη την ευκαιρία να ζήσουν εντυπωσιακές διαδραστικές εμπειρίες με την βοήθεια καινοτόμων ψηφιακών εικονικών εφαρμογών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ με συντονιστή το Ίδρυμα Ευγενίδου και επιστημονικό υπεύθυνο τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης, ψηφιακές και εικονικές εφαρμογές δημιούργησε το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΙΠΤΗΛ) μέσω του Έργου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821.

Επισκεφθείτε πρώτοι την έκθεση!
Επισκεφθείτε πρώτοι την έκθεση την Τετάρτη 9 Ιουνίου, και ζήστε μία εμπειρία μοναδική.
Ειδικά την ημέρα αυτή και με την ευκαιρία του εορτασμού την Διεθνούς Ημέρας Αρχείων, η έκθεσή μας «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» θα είναι ανοικτή από τις 12:00 έως τις 20:00 με ειδικό πρόγραμμα ξεναγήσεων κάθε μία ώρα.Σας περιμένουμε έως τις 31 Μαρτίου 2022 για να μοιραστούμε μαζί σας τα μυστικά του αγώνα των Ελλήνων στην θάλασσα!Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  H Ανθια Μέγα σε μια συνέντευξη της στη kalithea press...

Απάντηση

Recommended
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2021 – Ο όμιλος Affidea ήταν ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: