Ενισχυμένο επίδομα παιδιού τον Δεκέμβριο

Ένα μικρό «Δώρο» περιμένει τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού μέσα στο Δεκέμβριο με την πληρωμή της έξτρα δόσης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα στήριξης του 2022, καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση επιδόματος παιδιού Α21 για το τρέχον έτος, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους από τον ΟΠΕΚΑ.

Η χορήγηση της έκτακτης δόσης θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους και καταβάλλεται άπαξ για κάθε εξαρτώμενο παιδί.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο των οικογενειών που λαμβάνουν επίδομα παιδιού αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

Πότε θα γίνει η πληρωμή

Θα δοθεί στους δικαιούχους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Υπολογίζεται ανάλογα με την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος στην οποία ανήκει ο δικαιούχος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κριτήριο, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Θυμίζουμε ότι για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:
α) Α’ κατηγορία: έως 6.000 ευρώ,

β) Β’ κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ,

διάβασε και αυτό  Συνεργασία μεταξύ του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας και του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου

γ) Γ’ κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Κλειστό θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: