Δημήτρης Κάρναβος Επέκταση δωρεάν χώρου για τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα από τον Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας διαθέτει επιπλέον  κοινόχρηστο χώρο στους επαγγελματίες της περιοχής για τοποθέτηση επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων

Για την διευκόλυνση της επαναλειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, αναψυκτήρια κ.λπ.), σύμφωνα με το άρθρο 60 του Νόμου 4795/2021 ο Δήμος Καλλιθέας ανακοινώνει ότι  θα διαθέσει δωρεάν επέκταση κοινόχρηστου χώρου στα Καταστήματα, προκειμένου να τοποθετήσουν επιπλέον  τραπεζοκαθίσματα μέχρι 31/12/2021 μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων.

Να ληφθεί υπόψιν  ότι ο δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστος χώρος μπορεί να μην είναι συνεχόμενος με τον χώρο που ήδη χρησιμοποιείται από  ένα Κατάστημα, αλλά να βρίσκεται σε παρακείμενο κοντινό σημείο και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα άλλων δικαιούμενων της  χρήσης αυτού. Ο Δήμος Καλλιθέας προβαίνει  στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας πελατών και εργαζομένων.

Βασικές προΰποθέσεις  για τη δωρεάν παραχώρηση του επιπλέον κοινόχρηστου χώρου σε κάθε κατάστημα, είναι:

  1. Να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ και να μην καταλαμβάνονται οι  πεζοδρομήσεις  με ειδική μέριμνα για  ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και σε κάθε περίπτωση κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους πρέπει να παραμένει λωρίδα ελεύθερης διέλευσης πεζών
  2. Να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές, καθώς και να μην γίνεται χρήση μουσικής, στο χώρο που παραχωρείται.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  The Place H ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Απάντηση

Recommended
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας μετά την ανακοίνωση για τα νέα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: