Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι δηλώσεις για καλλιτέχνες και υπάλληλους σε ξενοδοχεία

Την Τρίτη 6 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να υποβάλλουν οι δικαιούχοι τις μονομερείς δηλώσεις τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να λάβουν τα επίδομα των 534 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 16 Ιουλίου.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων:

1. Για εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 2021

2. Καλλιτέχνες – επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, που έχουν εγγραφεί έως και την 10/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883), μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον Μάιο 2021. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (6-16 Ιουλίου 2021) δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες, που είναι εγγεγραμμένοι έως και την 10/1/2021 στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021.

3. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 σύμφωνα με την σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883).  Οι δικαιούχοι υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, ανά μήνα, στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη.

Πηγή: hania.news


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  «Γαλάζια Ελευθερία»: Εμβολιασμοί με Johnson & Johnson για 700.000 ανθρώπους σε 19 νησιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία και στο Λιμενικό της Κρήτη για ανθρώπινο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel