Επιχειρήσεις: Ανοίγει το πρόγραμμα της «Αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού»

Άνοιξε σήμερα 17 Μαΐου 2021 το πρόγραμμα της «Αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού» που έρχεται να αντικαταστήσει τα προγράμματα Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Δικαιούχοι είναι οι κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή κατά τον Απρίλιο. Ακόμη,  παράταση έως το τέλος Μαΐου έχει δοθεί στο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ που αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια, με ορίζοντα οκτώ μηνών.

Στις 24 Μαΐου θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων με κονδύλι 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι τα ποσά να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του Μαΐου.

Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Ορισμένοι κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων κτλ..

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το μέτρο «Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικούς σκοπού» εντάσσεται στη νέα «γενιά» μέτρων που θα είναι πιο στοχευμένα και θα εφαρμοστούν τον Μάιο και θα διαδεχτούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Πηγή: xtypos.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Φόρος εισοδήματος – Οι τρόποι που μπορείτε να τον εξοφλήσετε

Απάντηση

Recommended
Με τον Απόστολο Χρήστου να καταρρίπτει εκ νέου το πανελλήνιο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: