18 °C Athens, GR
25 Οκτωβρίου 2020

Έρευνα γνώμης 954 αναγνωστών της kallitheapress.gr για το Δήμο Καλλιθέας

Η συγκεκριμένη έρευνα γνώμης αφορά τις απόψεις των αναγνωστών μας και δεν αποτελεί δημοσκόπηση 

Στο ερώτημα αν άλλαξε ο δήμος Καλλιθέας τα τελευταία χρόνια 4-5 χρόνια το 60,4% απάντησε προς το χειρότερο, το 29,1% καθόλου και το 10,6% προς το καλλίτερο.

Σαρωτική η δυσαρέσκεια των αναγνωστών μας προς τη σημερινή διοίκηση του δήμου, αφού μόνο το 7% έως 3% είναι πολύ ικανοποιημένο από την καθαριότητα, την οικονομική διαχείριση, τη συντήρηση υποδομών, τις νέες υποδομές, το πράσινο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, με εντονότερη τη δυσαρέσκεια στις νέες υποδομές και την καθαριότητα.

Πρώτος, με υψηλά ποσοστά, κοντά στο όριο αυτοδυναμίας και εκλογής από το πρώτο γύρο, έρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, στην έρευνα γνώμης της kalitheapress.gr για τους αναγνώστες της στο δήμο Καλλιθέας.

Οι ερωτηθέντες αναγνώστες μας στην έρευνα απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα ψηφίσουν ή ότι δε θα ψηφίσουν, σε ποσοστό μόλις 4,8%.

Ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης συγκεντρώνει ποσοστό 49,3% στην πρόθεση ψήφου.

Για τη δεύτερη θέση, το 22,9% των αναγνωστών απαντά ότι θα ψήφιζε για δήμαρχο Καλλιθέας το Νίκο Γιοβανίδη, ο οποίος ηγείται της νέας ανεξάρτητης παράταξης ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΝΑΙ.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, σε περίπτωση δεύτερου γύρου ο Νίκος Γιοβανίδης θα είναι ο αντίπαλος του Κώστα Ασκούνη.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση των υποψηφίων ο Τρύφων Μπουγάς της Ελληνικής Αυγής, με ποσοστό 9,4%.

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, με ποσοστό 9%. Ακολουθεί ο Λάζαρος Λασκαρίδης  την πέμπτη θέση.

Περίπου το 49,6 % των αναγνωστών μας απαντά ότι θεωρεί καταλληλότερο ως δήμαρχο τον Κώστα Ασκούνη, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 21,4 % απαντά ότι θεωρεί καταλληλότερο δήμαρχο, τον για πρώτη φορά υποψήφιο Νίκο Γιοβανίδη!

Οι αναγνώστες μας σε ποσοστό 45,7% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνωστά και κατάλληλα πρόσωπα στο συνδυασμό, το 33,5% να έχει υλοποιήσιμο και σαφές προεκλογικό πρόγραμμα, ενώ το να είναι ανεξάρτητος επέλεξε στα κριτήρια επιλογής το 12,6%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή ποια παράταξη θεωρούν ότι θα είναι πρώτη στις εκλογές απάντησαν 55,5% τον Κώστα Ασκούνη, 17,2 % τον Νίκο Γιοβανίδη, 14,5% τον Δημήτρη Κάρναβο και 8,8% τον Τρύφωνα Μπουγά.

Διευκρινίζουμε ότι ο κος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος συμπεριελήφθη στην έρευνά μας, επειδή γνωρίζαμε ότι υπήρχε πρόθεση υποψηφιότητας. Δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή του, οπότε οι πολίτες δε γνώριζαν τις προθέσεις και τη διαμόρφωση του συνδυασμού του. Το ίδιο ισχύει και για τον κο Κωνσταντίνο Γρίβα. Ο κος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, την 4η Μαρτίου 2018, όταν έληγε η έρευνά μας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και μάλιστα με σύμπραξη δύο εν δυνάμει δημοτικών παρατάξεων και την προφανή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε επί της ουσίας δεν έχει καταμετρηθεί στη συγκεκριμένη έρευνα γνώμης.

Η έρευνα γνώμης των αναγνωστών μας, διεξήχθη με τη μέθοδο Google Drive  με εκτεταμένο ερωτηματολόγιο (survey)  που απευθύναμε στους αναγνώστες μας και που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας kalitheapress.gr. Οι απαντήσεις ελήφθησαν επίσης από την ιστοσελίδα μας και μόνο.  Διήρκεσε μία εβδομάδα, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου και πέτυχε να προσελκύσει τον μεγάλο αριθμό των 954 απαντήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η συγκεκριμένη έρευνα γνώμης αφορά μόνο τους αναγνώστες μας και δεν αποτελεί  δημοσκόπηση της κοινής γνώμης 

Η έρευνα γνώμης των αναγνωστών μας αφορά εκτίμηση απόψεων των αναγνωστών της kalitheapress.gr για τα δημοτικά θέματα, που σημαίνει ότι αποσκοπεί στο να σχηματίσουμε μια γνώμη εμείς οι ίδιοι ως μέσο ενημέρωσης για το τι πιστεύουν οι αναγνώστες-πελάτες μας και όχι για το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες. Οι απόψεις των αναγνωστών μας δεν αντικατοπτρίζουν εξ ορισμού το εκλογικό σώμα γιατί οι αναγνώστες μας πιθανόν να  πρόσκεινται δυσανάλογα σε  συγκεκριμένους ιδεολογικούς χώρους ή παρατάξεις ή να ψηφίζουν σε άλλες περιοχές. Παρ’ όλα αυτά η έρευνα κοινής γνώμης που αφορά εμάς και τους αναγνώστες μας και μόνο, διενεργήθηκε με επιστημονική μεθοδολογία Google Drive  και στο αρχείο μας υπάρχουν τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν και από την επεξεργασία τους προκύπτουν τα ποσοστά που παρουσιάζουμε. Αποκλείσαμε τη δυνατότητα δεύτερης απάντησης από το ίδιο πρόσωπο.

Ευχαριστούμε τους 954 αναγνώστες μας που συμμετείχαν στην έρευνά μας και μας βοήθησαν να σχηματίσουμε γνώμη για τις απόψεις τους στο Δήμο Καλλιθέας.

Αν και δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, σεβόμαστε τη γνώμη σας και δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να τα αλλοιώσουμε. Διατυπώνουμε πάντως τις έντονες επιφυλάξεις μας για την έρευνα των αναγνωστών μας, σε σχέση με μία σωστή δημοσκόπηση.

 

Related articles

Το Νο Finish Line για τρίτη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ

Ο φιλανθρωπικός αγώνας No Finish Line επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 10 ως τις 14 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν, όσο θέλουν, όπως θέλουν, όποια στιγμή θέλουν και όσες φορές θέλουν μέσα στο διάστημα των 90 ωρών της διοργάνωσης, γύρω από το Κανάλι στο […]

ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΣΠΕΡΟΥ 3.2.2019

Θα ήταν τιμή και χαρά για τον σύλλογό μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:30 πμ στο κλειστό Γυμναστήριο ΕΣΠΕΡΟΣ. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις. Το ΔΣ του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *