Νέο έργο πληροφορικής ανέλαβε η Q&R από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

«Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος  για τη χωρική ανάλυση της επιχειρηματικότητας»

Το έργο αφορά  στην ανάπτυξη  πληροφοριακού  συστήματος για  την αξιοποίηση  των στοιχείων  που συλλέγει το  ΕΒΕΑ, με σκοπό  την ανάλυση της  επιχειρηματικότητας  στην περιοχή  

αρμοδιότητάς του.

Το  σύστημα αποτελείται  από τρία επιμέρους  υποσυστήματα: 

  1. Γεωπληροφοριακό  Σύστημα 

Το Γεωπληροφοριακό  Σύστημα, θα  αξιοποιεί τα δεδομένα  των επιχειρήσεων του  ΕΒΕΑ και θα επιτρέπει  την πολυεπίπεδη  χωρική επεξεργασία  των δεδομένων  καθώς και την  αποτελεσματική  αναπαράστασή τους  μέσω διαδραστικών  χαρτών.

Το  Γεωπληροφοριακό  Σύστημα θα  αποτελέσει ένα  σημαντικό εργαλείο  για την κατανόηση  αλλά και την  παρακολούθηση  της σχέσης μεταξύτης ζήτησης για  Υπηρεσίες και  της προσφοράς  τους, δηλαδή, της  επιχειρηματικής  δραστηριότητας .

  1. Σύστημα  Επιχειρηματικής  Ευφυΐας 

Το Σύστημα  Επιχειρηματικής  Ευφυΐας θα παρέχει  στους χρήστες  τη δυνατότητα να  προσπελάσουν  μεγάλους όγκους  δεδομένων σχετικά με  τις επιχειρήσεις ώστε  να λάβουν αξιόπιστη  πληροφορία, η οποία  θα τους βοηθήσει  στην λήψη κρίσιμων  αποφάσεων. 

3. Εφαρμογές για  Κινητές Συσκευές

Η εφαρμογή για  κινητές συσκευές θα  προσφέρει υπηρεσίες  βασισμένες στη θέση  του χρήστη (location  based services).  Το λογισμικό θα  ενσωματώνει  τεχνολογία αιχμής  για την επικοινωνία  και την προσέγγιση  χρηστών στη θέση  που επιθυμεί ο αποστολέας, την  κατάλληλη στιγμή  και η οποία αφορά  σε μηνύματα Mobile  Push Notifications,  τα οποία αξιοποιούν  τις κινητές συσκευές  τους, μέσω ειδικά  σχεδιασμένης  εφαρμογής. Στο  έργο προβλέπεται  η τοποθέτηση  300 beacons  Την εφαρμογή  θα μπορούν να  αξιοποιήσουν  50 επιλεγμένες  επιχειρήσεις του  ΕΒΕΑ, οι οποίες  θα μπορούν να  αποστέλλουν  ενημερώσεις  στους χρήστες της  εφαρμογής του ΕΒΕΑ. 

Η Q&R, έχει πολυετή  εμπειρία στο χώρο  της Πληροφορικής  στην Ελλάδα  και ιδιαίτερα  επιτυχημένη πορεία,  με μεγάλο αριθμό  εγκαταστάσεων. Στο  πελατολόγιο της Q&R  συμπεριλαμβάνονται  περισσότερες  από 250 μεγάλες  επιχειρήσεις του  Ιδιωτικού και του ευρύτερου Δημόσιου  τομέα. 

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Tάκης Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα έγινε Ψηφιακό κράτοςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τα βραβεία Green Award 2021, που δίνονται σε δήμους, περιφέρειες,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: