Φαγητό και ποτό μετά….κουβέρτας Τί έρχεται στην εστίαση;

Πολλές προκλήσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος οι επιχειρηματίες  και μάλιστα αυτές θα είναι περισσότερες από πέρυσι παρόλο που απαλλάσσονται μερικώς από την πανδημία.

Αυτή τη φορά ο εφιάλτης είναι ακόμα χειρότερος, αφού είναι πολύπλευρος. Θέρμανση, ρεύμα, αέριο, καύσιμα, ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, αύξηση των εξόδων κίνησης, αύξηση στις προμήθειες και το εργασιακό κόστος των υπαλλήλων. Οι επιχειρήσεις τα έχουν όλα και φέτος καλούνται να ανταπεξέλθουν για να περάσουν το crash test της επιβίωσης

Η αγορά αλλάζει συνεχώς και σε αυτό συμβάλλουν και οι επιχειρηματίες που στην ελληνική επικράτεια δεν είναι λίγοι αλλά μάλλον το αντίθετο.

Σταδιακά , οι ιδιοκτήτες των καφέ και των εστιατορίων αφήνουν τις εξωτερικές θερμάστρες και τις σόμπες και προσπαθούν να βρουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να ελαφρύνουν έστω λίγο τον προϋπολογισμό τους.

Έτσι, μάλλον φέτος οι πελάτες θα ζεσταίνονται με……κουβερτάκια. Η τάση αυτή έχει ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσει καθόλου να κατηφορίσει και προς την αθηναϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο. Εξάλλου, οι παραγγελίες για θερμάστρες και τρόπους θέρμανσης προηγούμενων χρόνων έχουν μειωθεί πάνω από 50%.

Ο χειμώνας φέτος θα είναι δύσκολος. Από τη μία πλευρά, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να κρατήσουν μέχρι σε ένα επίπεδο τα έξοδά τους αλλά  από την άλλη πλευρά θα πρέπει να κρατήσουν, επίσης, και τους πελάτες τους γιατί άλλωστε από την τσέπη τους εξαρτώνται σχεδόν όλα.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Νότια Εύβοια Σεισμική δόνηση 4,9 ρίχτερ

Απάντηση

Recommended
Η κακοκαιρία «Eva» επηρέασε και την «31η Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: