App Icon

Δωρεάν rapid test Μεγάλο Σάββατο 22 Απριλίου στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέα και καθημερινά στο Κέντρο Αναφοράς covid-19 Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

 Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test ανίχνευσης του κορωνοϊού   στους πολίτες , το  Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ στη Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Καλλιθέα υπάρχει από το 2020 και το Κέντρο Αναφοράς Covid-19 του Νότιου Τομέα που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (Δαβάκη 11 και Σωκράτους) και λειτουργεί σε 15ωρη βάση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου και Κυριακής.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος  μαζί με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο κατά την επίσκεψη που είχαν κάνει όταν ξεκίνησε ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα λειτουργίας του ιατρείου από την Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. κα Ξανθίπη Νικολαϊδου , τον γιατρό παθολόγο κ. Γιάννη Μπίτσικα, την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Μαριάννα Αρμένη  καθώς και από τους γιατρούς της μονάδας και το υγειονομικό προσωπικό και δεσμεύθηκαν να συνδράμουν και να στηρίξουν το έργο του ιατρείου με όλες τις δυνάμεις και μέσα που διαθέτουν, κάτι που το κάνουν από την πρώτη στιγμή πράξη.

Το Ιατρείο COVID-19 λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις αργίες, με καθεστώς εφημεριακής λειτουργίας από 7πμ-10μμ. και είναι στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Καλλιθέας.

Στόχος του Κέντρου Αναφοράς Covid-19 αποτελεί τόσο η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς covid-19 όσο και η ελαχιστοποίηση (περιορισμός) μετάδοσης του ιού στην κοινότητα μέσω της αύξησης διενέργειας διαγνωστικών τεστ.

Στο Κέντρο Αναφοράς Covid-19 μπορούν να προσέλθουν πολίτες που εμφανίζουν τα παρακάτω συμπτώματα, τα οποία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θεωρούνται συμβατά με λοίμωξη Covid-19:

  •  Βήχα
  • Πυρετό
  • Αιφνίδια εκδήλωση ανοσμίας, αγευσίας ή δυσγευσίας
  • Κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια.
διάβασε και αυτό  Καλλιθέα: Σε θερμοπληξία και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αποδίδεται ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού

Η διενέργεια του τεστ γίνεται μέσω λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και μοριακού ελέγχου ( PCR) .

To Κέντρο διαθέτει ξεχωριστή είσοδο και ξεχωριστό χώρο εξέτασης παιδιών. Υπάρχει καθημερινά παιδίατρος μέχρι τις 14:00 μ.μ.

Οι συμπτωματικοί ασθενείς προσέρχονται στη μονάδακατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΠΠΥ 1535.

Τα τεστ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στο ΙΔΕΑ (Εργαστήριο του Εθνικού Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών). Τα αποτελέσματα αποστέλλονται στους πολίτες την επόμενη μέρα (ή το αργότερο εντός 48 ωρών) τόσο τηλεφωνικά από το τμήμα προληπτικής ιατρικής (υπεύθυνος ιατρός: Ιωάννης Μπίτσικας) όσο και μέσω e-mail.

Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος οι πολίτες ενημερώνονται με τηλεφωνική επικοινωνία εντός μισής ώρας, προκειμένου να λάβουν οδηγίες. Τα αρνητικά αποτελέσματα αποστέλλονται με sms.

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Την Τρίτη 26 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα του επιδόματος καυσίμων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel