Φεύγουν τα βενζινοκίνητα, έρχονται τα ηλεκτροκίνητα. Τί θα γίνει σε 15 χρόνια από τώρα;

Αλλάζουν όλα στην αυτοκινητοβιομηχανία σε 15 χρόνια από τώρα. Βέβαια, ήδη, ο κόσμος αρχίζει να προετοιμάζεται για έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό.

Η Ευρώπη βάζει τέλος στα βενζινοκίνητα, ντιζελοκίνητα και ό,τι έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης με στόχο μέχρι το 2035 να πωλούνται μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πρόκειται για το πιο σοβαρό πείραμα αλλά και στοίχημα του 21ου αιώνα, αφού θα αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Στην αιχμή του δόρατος βρίσκονται πολλοί αυτοκινητοπαρασκευαστές που καλούνται να συνηθίζουν σε καταστάσεις πρωτόγνωρες

Πρώτα από όλα, η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι καινούριο που απαιτεί αλυσιδωτές ενέργειες. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να κάνουν νέες επενδύσεις ενώ αναμένεται να προστεθεί στο εγγύς μέλλον και ένας ακόμη νέος νόμος που θα υποχρεώνει τις χώρες τη ΕΕ να εγκαταστήσουν εκατομμύρια φορτιστές οχημάτων για την ομαλή και απρόσκοπτη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους αυτοκινητοδρόμους και τις πόλεις.

Μεταξύ άλλων οι αυτοκινητοκατασκευαστές θα πρέπει να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμά τους στο μηδέν έως το 2035. Οπότε από τα νέα αυτοκίνητα που θα λανσάρουν μετά το 2035 θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων άρα τα βενζίνης και τα ντίζελ δεν μπορούν να βρίσκονται στην γκάμα τους.

‘Όμως τα πάνω κάτω δεν θα έρθουν μόνο για του; αυτοκινητιστές αλλά και για τους υπόλοιπους πολίτες, αφού θα έρθουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σε εργοστάσια, παραγωγή μοντέλων και σε νέα κρίση.

Μέλλει γενέσθαι να δούμε τι πρόκειται πραγματικά να συμβεί.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Σκαμπανεβάσματα με τους οικονομικούς δείκτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι θα γίνει μέχρι το 2024;

Απάντηση

Recommended
Η κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 βρέθηκε νωρίς…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: