App Icon

Get Digital” από το Facebook και το “Χαμόγελο του Παιδιού” και Facebook μαζί και για GET DIGITAL στην Ελλάδα

Το Facebook εγκαινιάζει στην Ελλάδα το “Get Digital”, ένα έργο που βοηθά γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους, να κινηθούν με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Πλήρεις οδηγοί, πόροι, και ένας κύκλος δωρεάν σεμιναρίων που οργανώνονται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων με στόχο την εκπαίδευση ενήμερων ψηφιακών πολιτών.

Σε μια εποχή που η ψηφιακή μας παρουσία έχει αναπτυχθεί κατά πολύ και καθένας ζει όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, είναι επιτακτική η ανάγκη να γνωρίζουμε και να μάθουμε να κάνουμε χρήση των εργαλείων του ψηφιακού κόσμου σωστά και με ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος που το Facebook αποφάσισε να ξεκινήσει την υλοποίηση του “Get Digital” και στην Ελλάδα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα διεθνές έργο το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει ενημέρωση, προτάσεις, και εξειδικευμένους πόρους, για να βοηθήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους νέους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να γίνουν συνειδητοί και υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες και να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία και τις διαδικτυακές πλατφόρμες σωστά και με ασφάλεια.

Το “Digital Launch Event”, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Τύπο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε ζωντανή μετάδοση, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέτας Μακρή. Παρουσιάστρια και συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Δέσποινα Καμπούρη.

Το πρόγραμμα “Get Digital” χωρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες που σχεδιάστηκαν ειδικά για γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους (με έτοιμα μαθήματα για διδασκαλία):

τις ψηφιακές βάσεις,
την ψηφιακή ευεξία,
την ψηφιακή ενδυνάμωση,
την ψηφιακή αλληλεπίδραση,
τις ψηφιακές ευκαιρίες.
Αυτά είναι τα θεμέλια που βοηθούν στη δημιουργία δεξιοτήτων και ικανοτήτων που χρειάζονται σήμερα οι νέοι για να περιηγηθούν με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Αυτοί οι πόροι έχουν αναπτυχθεί από το Facebook μαζί με διεθνείς ειδικούς του ψηφιακού κόσμου, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την παροχή έγκυρων και αξιόπιστων εργαλείων, που υποστηρίζονται από την πιο σύγχρονη έρευνα που εφαρμόζεται, όχι μόνο στις πλατφόρμες του Facebook, αλλά και σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Μεταξύ των διεθνών εταίρων του έργου, ξεχωρίζουν «γίγαντες» της παγκόσμιας εκπαίδευσης, αλλά και οργανισμοί, όπως τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και Γέιλ, αλλά και η UNESCO.

διάβασε και αυτό  Δήμος Βριλησσίων: 7 θετικά κρούσματα σε σύνολο 310 rapid test

Στην Ελλάδα το Facebook αποφάσισε να συνεργαστεί για άλλη μια φορά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν πρωτοπόρο οργανισμό στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, υπάρχει συνεργασία και για το Χάρη στη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Get Digital θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για συναντήσεις με ειδικούς οι οποίοι κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πέντε δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων, θα μοιραστούν συγκεκριμένες συμβουλές και θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 16 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται για πέντε εβδομάδες κάθε Παρασκευή 12:00 – 13:00 (εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας) “ζωντανά” στη Facebook σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού. Όποιος δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά, θα βρει διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες τις παρεμβάσεις στη Facebook σελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αυτές οι συναντήσεις είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο ευαίσθητα και επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε διάδραση με τους νέους: cyberbullying, εξάρτηση από βιντεοπαιχνίδια, ρητορική μίσους, ρατσισμός έως και ακραίες προκλήσεις.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων:

16/4: «Πόσο ασφαλής είμαι τελικά στο Internet;».
23/4: «Τρόποι καλής συμπεριφοράς. Ισχύουν στο Internet;».
07/5: «Όταν το bullying δεν γίνεται μόνο στο σχολείο. Τι πρέπει να γνωρίζω;».
14/5: «“Ψαρεύοντας” στα νερά του Internet».
21/5: «Σεξουαλική Κακοποίηση μέσω του Internet. Αλήθειες και μύθοι».
«Τον τελευταίο χρόνο οι ζωές όλο και περισσότερων νέων έχουν στραφεί στον ψηφιακό κόσμο. Το να ανοίξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους, συζητώντας, τόσο για τις ευκαιρίες, όσο και για τους κινδύνους του διαδικτύου, είναι προτεραιότητα για εμάς, και αυτός είναι και ο λόγος που λανσάρεται το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης Get Digital. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να περιηγηθούν με την απαραίτητη γνώση και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι ασφαλή στο διαδίκτυο», αναφέρει ο Angelo Mazzetti, Head of Public Policy του Facebook σε Ιταλία και Ελλάδα.

διάβασε και αυτό  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ...ΠΑΜΕ ΠΑΤΡΑ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Μπαράζ ηλεκτρονικών ελέγχων και διασταυρώσεων ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel