O Γιάννης Παπαδημητρίου φέρνει φρέσκο άνεμο στα πανιά της ΕΙΟ “Σε θέματα ηθικής, εντιμότητας και διαφάνειας δεν πρόκειται να κάνω ποτέ εκπτώσεις και υποχωρήσεις”

Για το όραμα του στην ΕΙΟ μας μίλησε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου που διεκδικεί το προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και δηλώνει “πως πρέπει με κάθε τρόπο, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να σταθούν δίπλα στον αθλητή και την αθλήτρια. Γιατί ο
αθλητής και η αθλήτρια είναι η βάση του αθλητισμού”.
Εκφράζοντας την ντροπή, την θλίψη και την οργή που αισθάνεται αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου και αφετέρου για την απαράδεκτη αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων , μίλησε για ανθρώπους με καθεστωτικές συμπεριφορές, που έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στο άθλημα που όλοι αγαπάμε και έχει δοξάσει πολλές φορές τη χώρα μας.

Έίπε συγκεκριμένα ο κ Παπαδημητρίου στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Μπιζιώτα και στη διαδικτυακή εφημερίδα www.kaliheapress.gr

ΕΡ. Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και πως πήρατε την
απόφαση να διεκδικήσετε την προεδρία της ΕΙΟ;

ΑΠ «Από μικρό παιδί αγαπούσα τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και εδώ και 10 χρόνια είμαι Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς που εκτός από Όμιλος των Ολυμπιονικών καλλιεργεί το άθλημα σε βάθος και έχουμε εκατοντάδες παιδιά που στο μέλλον θα πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες. Είμαι αυτοδημιούργητος επαγγελματίας στο χώρο της διαφήμισης, οικογενειάρχης με δύο παιδιά. Την απόφαση την πήρα από πέρσι, όταν
κορυφώθηκε ο πόλεμος της νυν διοίκησης της Ομοσπονδίας σε όλους τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές μας, με αποκορύφωμα τη μήνυση που έγινε στον εμβληματικό Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη. Αυτό ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία, η ίδια η Ομοσπονδία να πολεμά τα παιδιά της, τους αθλητές που δόξασαν την Ελλάδα σε όλο τον χώρο. Μία ομοσπονδία που διοικείται από τα ίδια άτομα εδώ και 29 χρόνια, τα οποία εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος των αθλητών. Η δικαίωση για μένα και τους ανθρώπους με τους οποίους διεκδικούμε την αλλαγή στη ΕΙΟ ήρθε λίγο αργότερα, με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου».

ΕΡ . Τι έχετε να πείτε για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου;

ΑΠ. «Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, τα είπε όλα η Σοφία και πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ώστε στο μέλλον να μην έχουμε ξανά τέτοια τραγικά περιστατικά στον αθλητισμό. Πρέπει με κάθε τρόπο, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να σταθούν δίπλα στον αθλητή και την αθλήτρια. Γιατί ο αθλητής και η αθλήτρια είναι η βάση του αθλητισμού. Αυτό θα πράξουμε κι εμείς όταν
αναλάβουμε τη διοίκηση της ΕΙΟ. Συν τοις άλλοις, η καταγγελία της Σοφίας και η απαράδεκτη αρχική αντίδραση της νυν διοίκησης, επιβεβαίωσε όλους τους λόγους για τους οποίους εμείς ζητάμε την αλλαγή. Αυτοί οι άνθρωποι με τις καθεστωτικές συμπεριφορές τους, έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στο άθλημα που όλοι αγαπάμε και έχει δοξάσει πολλές φορές τη χώρα μας.»

ΕΡ. Ησασταν κι εσείς, όμως, μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής
Ομοσπονδίας…
ΑΠ. «Ημουν ένα απλό μέλος του Δ.Σ. και όχι εκτελεστικό. Σε θέματα που αφορούν αθλητές έχω διαφωνήσει εντονότατα όπως στην υπόθεση του Ολυμπιονίκη μας Νικόλα Κακλαμανάκη και της αθλήτριας μας που κατέκτησε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του ΤΟΚΥΟ2020 Βασιλείας Καραχάλιου με αποκορύφωμα την καταγγελία της Σοφίας, όπου τότε ξεχείλισε το ποτήρι και αμέσως παραιτήθηκα. Όπως είπα και τότε,
αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλλουσα για τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία,
χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, "ως δυσάρεστο περιστατικό. Σε θέματα ηθικής, εντιμότητας και διαφάνειας δεν πρόκειται να κάνω ποτέ εκπτώσεις και υποχωρήσεις».

ΕΡ. Γιατί ονομάσατε την κίνηση που κάνατε για τις εκλογές, Φρέσκο Ανεμο;
ΑΠ. «Ονομάσαμε την κίνηση μας για τις εκλογές στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία Φρέσκο Άνεμο, επειδή πρεσβεύει το νέο και το διαφορετικό για το αγαπημένο μας άθλημα. Όταν η ίδια η διοίκηση της Ομοσπονδίας τονίζει ότι διοικεί επί 29 χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Εμείς θα φέρουμε Φρέσκο Άνεμο στα πανιά των Ελλήνων ιστιοπλόων, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και παρουσιάζοντας λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν, αντιμετωπίζοντας με ισότητα και δικαιοσύνη, όλους τους ομίλους της χώρας.»

5 ΕΡ. Ποιο είναι το όραμα σας για την ιστιοπλοΐα;
ΑΠ. «Από το περασμένο καλοκαίρι έχουμε παρουσιάσει διεξοδικά το καινοτόμο πρόγραμμα μας, το οποίο μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα freskosanemos.gr.  Θα σας πω επιγραμματικά ότι θα ξεκινήσουμε με την αλλαγή του απαρχαιωμένου καταστατικού της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και θα συνεχίσουμε με τον σχεδιασμό του αγωνιστικού προγράμματος που για πρώτη φορά θα είναι διάρκειας δύο Ολυμπιάδων, δηλαδή για δύο τετραετίες. Θα ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να
μπορέσουμε εκτός των άλλων, να φιλοξενήσουμε και τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος. Έχουμε επίσης ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης ώστε υλικά από τους μεγάλους ομίλους των αστικών κέντρων που δεν τους είναι τόσο απαραίτητα και δεν χρησιμοποιούνται, να πάνε σε ομίλους της περιφέρειας όπου πραγματικά θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα.
Επίσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα αξιοποιήσουμε τους παλιούς ιστιοπλόους διοργανώνοντας προπονητικά καμπ στην περιφέρεια ενώ θα επεκτείνουμε το δίκτυο των ομοσπονδιακών προπονητών, ώστε να βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία στη διοργάνωση περιφερειακών και διασυλλογικών αγώνων.
Μια μεγάλη τομή θα είναι και η υποχρέωση των προπονητών που προτείνουν οι όμιλοι για τη σχολή προπονητών, μετά την αποφοίτηση τους να εργάζονται για δύο χρόνια στους ίδιους ομίλους και όχι όπως ισχύει ως τώρα, να φεύγουν για άλλα μεγαλύτερα σωματεία».
ΕΡ. Η ιστιοπλοΐα πάντως παραμένει το άθλημα που φέρνει τα περισσότερα μετάλλια
στην Ελλάδα.
ΑΠ «Αυτό ισχύει και είναι κάτι που πρέπει να κάνει περήφανους όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα άθλημα στους Ναυτικούς Ομίλους, από τον πιο μικρό, έως τους Ομίλου της Αθήνας ή άλλων μεγάλων αστικών κέντρων. Τα μετάλλια ήρθαν από τη σκληρή που κάνουν οι παράγοντες των Ομίλων, δουλεύοντας σκληρά για πολλές ώρες σε καθημερινή βάση, με μεράκι, με αγάπη για τον αθλητισμό και χωρίς κάποιο ίδιον όφελος. Εμείς αυτούς τους Ομίλους και αυτούς τους παράγοντες θα τους στηρίξουμε και θα τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, δείχνοντας το ίδιο ενδιαφέρον και για τα σωματεία της επαρχίας, που πολλά είναι ξεχασμένα από τη νυν διοίκηση».
ΕΡ. Το sailing spot που εφαρμόζετε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά θα μπορούσατε
να το προτείνετε και σε όλους τους Ομίλους;
ΑΠ «Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης ιστιοπλοϊας που μάλιστα έχει βραβευτεί αρκετές φορές. Ξεκινάει από πολύ μικρά παιδιά και φτάνει μέχρι και τις οικογένειες, δίνοντας τους την ευκαιρία για κοινές δραστηριότητες, κάτι που λόγω του ρυθμού της σύγχρονης ζωής δεν συμβαίνει συχνά. Αυτό το πρόγραμμα φυσικά θα μπορούσαν να το υιοθετήσουν και άλλοι όμιλοι που δεν έχουν σχολές εκμάθησης ιστιοπλοΐας και θέλουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με το άθλημα».

WHO IS WHO
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου
Γεννήθηκε στoν Πειραιά το 1969. Είναι έγγαμος με δυο κόρες. Είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας. Είναι κάτοχος MSc in Business Administration. Υπηρέτησε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για 24 μήνες.

Ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και συγκεκριμένα με την ανοικτή θάλασσα από 8 χρονών στο Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες και έχει καταφέρει αν διακριθεί αρκετές φορές.
Η οικογένεια του ασχολούνταν και αυτή στον χώρο της επικοινωνίας και διαφήμισης και βέβαια με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Ο πατέρας του δε, Κωνσταντίνος ήταν ενεργό μέλος του ΝΟΤΚ και μετέπειτα, για πολλά χρόνια Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου.
Είναι ενεργό μέλος σε διάφορους ναυτικούς ομίλους.
Έχει συμμετάσχει πολλές επιτροπές καθώς και σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά δρώμενα
στην πόλη του Πειραιά.
Τον Φεβρουάριο 2010 εξελέγη για πρώτη φορά στο ΔΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, διετέλεσε έφορος Δημοσίων Σχέσεων και έφορος αθλητισμού.
Το 2012 εξελέγη και πάλι στο ΔΣ και αναλαμβάνει την Θέση του Προέδρου που συνεχίζει και σήμερα.
Το 2012 εξελέγη στο ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το 2016 τοποθετείται στην Επιτροπή Marketing της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Τη δημιουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 από…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!